Владика Јован упозорава да нас очекује нова сеоба Срба

0
3223

Владика славонско-пакрачки Јован, како јавља Срна а преносе Независне новине, изјавио је да сматра да ће нове сеобе Срба бити проузроковане друштвеним стањем након ратова деведесетих година и свеопштим сиромашењем и пљачком, услед чега млад човек не види будућност у својој отаџбини.

„Оно о чему се не прича јесте да се налазимо усред свеопште сеобе која је сада погодила Хрватску, али нема сумње да ће захватити и остатак југоисточне Европе, Балкана или како већ да назовемо овај наш крај света“, рекао је владика Јован.

Pročitajte i  Традиционалне каљеве пећи, грејање на које се многи враћају: Све о зидању, исплативости, начину коришћења...

Он наводи да се Срби масовно селе из Хрватске, са Косова, те да им следи и селидба из Србије.

„То ће се десити када ЕУ олакша запошљавање држављанима земаља које нису у Унији – Црне Горе, Србије, БиХ, Македоније“, рекао је владика Јован, преноси Митрополија црногорско-приморска. „У таквој ситуацији он се окреће земљама старог капитализма у којима постоје стандарди и радничко достојанство. У овом тренутку Немачка нуди милион радних места“, појашњава владика Јован.

Pročitajte i  РУСИ ЋЕ ХРЛИТИ У БЕОГРАД... Пророчанство српског војника о Трећем светском рату: За прва два све погодио, а ево ШТА ЈЕ РЕКАО О ТРЕЋЕМ!

Он каже да је Црква већ пред изазовом да прихвати овај нови талас исељеника који ће ускоро бити много већи и очекује је озбиљан рад.

Извор: Б92

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име