VLADIMIR PUTIN IZJAVIO KO JE KRIV ZA BOMBARDOVANJE 1999-te: Nakon raspada SSSR-a SAD se ni sa kim ne dogovara, što je dovelo do…

0
913

SAD su više puta upotrebljavale vojnu silu u svetu zaobilazeći Povelju UN – od Jugoslavije do Sirije, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

putin-04

Predsednik Rusije izjavio je da su UN stvorene nakon Drugog svetskog rata kada je postojao određeni raspored snaga u svetu.

Za bombardovanje Jugoslavije 1999. kriva je samovolja SAD-a –

Međutim, kako kaže, nakon raspada SSSR, prema njegovom mišljenju, SAD su odlučile da više nije potrebno ni sa kim da se dogovaraju o važnim pitanjima, što je rezultiralo bombardovanjem Jugoslavije 1999. godine, preneo je Sputnjik.

Pročitajte i  Холивудске звезде православне вере: Ове светске звезде славе наш Божић

vladimir-putin

“Potom su usledili događaji u Iraku. Zar su UN dozvolile akcije u Iraku? Ne. A pre toga je bio Avganistan 2001. godine. Da, mi znamo za tragične događaje od 11. septembra 2001. godine, ali ipak prema postojećem međunarodnom pravu trebalo je otići u SB UN i prvo dobiti odgovarajuću rezoluciju“, naveo je ruski predsednik.

Kao slične, pomenuo je situacije sa Libijom i Sirijom –

Putin je podsetio da je nakon tih događaja usledila i situacija u Libiji, o kojoj je doneta rezolucija.

Pročitajte i  Била је једна од НЕСТВАРНО ЛЕПИХ ЖЕНА са наших простора: Стекла светску славу, а због љубави са ОЖЕЊЕНИМ ПРЕДСЕДНИКОМ нашла се у центру планетарног скандала

Vladimir Putin

“Svi su čitali tu rezoluciju. Šta je tamo napisano? Zona slobodnog leta. Kakva je to zona slobodnog leta, ako su počeli da se izvode raketne udare i da bombarduju teritoriju? Grubo su sve izvrnuli i opet narušili Povelju UN. Nakon toga je došla Sirija“, rekao je Putin.

Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име