Водитељ из Русије Србију описао као “гурмански рај”: Једну Српкињу запросио због ајвара, а из опанака није излазио

0
352

Џон Ворен, пореклом Американац, снимајући једну од епизода своје емисије „Путујемо, једемо“ која се приказује на руској телевизији НТВ, боравио је у Србији.

На врло оригиналан, симпатичан и духовит начин представио је српску традицију, националну кухињу, особеност нас Срба, обилазећу разна места по Србији.

Водитељ Русима представио Србију као "гурмански рај"

Испробао је разна јела, попут роштиља, кулена, печења испод сача и са ражња, ајвара… као и жупско грожђе и жупско вино. Допала му се шајкача и наша народна ношња, а опанке готово да није изувао. Уверио се да је Владимир Путин један од омиљених личности међу Србима, чим његов лик виђа и на мајицама. Закључио је и да су српски и руски језик веома слични, али и наишао на оне који одлично говоре руски.

Pročitajte i  Србин који је свој народ завио у црно: Због чина, новца и славе постао је издајник

Сви људи које је срео били су дружељубиви и комуникативни, и лепо реаговали на информацију да је гост из Русије. Једну Српкињу стигао је чак и да запроси, одушевивши се њеним ајваром, али… касно Марко на Косово стиже.

Посетио је и Мокру Гору, провозао се Шарганском осмицом, шетао виноградима Тополе, дивио се погледу са Увца и коначно стигао и до Београда и Земуна. Свратио је до чувеног београдског парфемџије и Скадарлије.

Pročitajte i  Ова српска имена деци су давана најтужнијим поводом: Многи родитељи не знају њихова значења, а ретки их и данас дају својој деци

Водитељ Русима представио Србију као "гурмански рај"

Своје земљаке подсетио је да им не треба виза за долазак у Србију, а и на то да су цене у Србији примамљиве. Израчунао је да је само 338 евра Русима потребно за авионску карту, 7 дана у хотелу и све трошкове у Србији.

Доживите Србију очима Џона Ворена!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име