Водопад Скакало: Права природна дестинација за све пустолове и заљубљенике авантуризма

0
2336
Izvor: divcibare.org.rs

Водопад Скакало је чудо природе које улепшава дивчибарске планине и мами уздахе најхрабријих љубитеља природе. Смештен је на реци Манастирици а удаљен је двадесетак километара од центра Мионице.

Izvor: mionicaturizam.rs

Водопад Скакало чине један велики и два мања водопада из којих вода избија свом својом јачином. Висок је око 30 метара и представља праву природну атракцију од изузетног значаја за овај део наше земље. Прелепу природу која окружује овај водопад посетиоци не могу да опишу речима. Поред нестварне лепоте, оно што ову природну атракцију издваја од других је неприступачан терен на коме се водопад налази. Водопад представља праву авантуристичку дестинацију али само за најхрабрије пустолове. У већем делу године, водопад је испуњен водом, док у зимском периоду често остане без воде и тада постаје место где алпинисти  одржавају своје тренинге.

Izvor: mionicaturizam.rs

Када је у питању овај  водопад, сви авантуристи добро знају да пре него што одлуче да га посете, морају добро да се распитају о нивоу воде, јер повећан ниво воде само додатно отежава прилаз  водопаду.

Један од предлога за љубитеље природе је да у обилазак водопада Скакало изаберу леп и сунчан дан, како би без велике муке могли да му се приближе. То наравно не важи за праве авантуристе и љубитеље екстремни спортова којима временски услови нису важни.

У самом подножју водопада прилаз је приступачан, али уколико се крене у његову дубину могуће је наићи на препреке које понекад онемогућују ближи прилазак водопаду. Нема сумње да је од изузетне важности да сви посетиоци који желе да се упусте у ову  незаборавну авантуру морају бити добро припремљени.  Баш због тога се увек саветује да у обилазак крену са неким ко добро познаје овај терен. Они који дођу до самог срца водопада кажу да се речима не може  описати његова лепота и да се сав напор доласка у потпуности исплати и одмах заборави.

Izvor: divcibare.org.rs

Ако сте авантуриста у души и љубитељ природних лепота свакако посетите водопад Скакало. Прелепи природни пејзажи, нетакнута природа, жубор воде и цвркут птица биће ваши домаћини.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име