Воја Брајовић о Драгану Николићу и Милени Дравић: “Не само што сте ви њих волели, него су и они волели вас”

0
2353

Воја Брајовић и Драган Николић играли су заједно у култној серији “Посетилац” док их смрт великог глумца није раставила. Говорећи о својим улогама, Воја Брајовић је рекао да ову представу више никада неће играти.

“Нека остане некој другој генерацији, ја је више никад нећу играти. Гага је имао јаку одговорност према тој представи, према глуми уопште. Био је херој глуме, на невероватан је начин побеђивао трему коју је имао пре него што би стао на сцену. Долазио је три сата раније, имао читаве ритуале припреме”, открио је Брајовић.

Pročitajte i  Пророчанство старца Мирићије о пропасти на Косову: Да га је кнез Лазар послушао српска историја била би данас другачија

Он се осврнуо и на пријатељство са Миленом Дравић и Драганом Николићем.
“Кад се сећате неких значајних људи, оних које сте волели, схватите да је њихов одлазак двоструки губитак. Не само што сте ви њих волели, него су и они волели вас. Кад ме подсете на Милену и Гагу, осећам велику рупу, празнину, део мог живота је нестао. Нема га. А сећања су као и снови, сањате нешто јако угодно, али то је ипак само сан. У стварности више не постоји.”
Брајовић је рекао и да је серију “Отписани” у којој тумачи култну улогу Тихог, гледао тек када су му деца порасла.
“Не знам ни зашто сам их тад гледао. Не могу себе гледати јер не могу поправити оно што ми се не свиђа. Никад се себи нисам допадао па да уживам у томе”, рекао је Брајовић.
Причао је и о Павлу Вуисићу.
“С Павлом сам пре те серије снимао филм ‘Шешир професора Косте Вујића’. Тај његов однос према професији никад нећу заборавити. Рекао сам да сам приметио да је велики професионалац, а он пита како. Ја говорим о сцени у којој свирам виолину, а он слуша. Није проговорио ни реч. Ту сцену је враћао 15, 16, 17 пута, јер није био задовољан. Не знам глумца који је имао такав однос према послу. Људи су мислили да је он неки рурални човек, извучен Бога питај одакле, а био је велики професионалац. То је било две године пре ‘Отписаних’. С Гагом сам се дружио и пре”, рекао је Воја Брајовић

Pročitajte i  Цвет који штити дом од злих сила и привлачи срећу и благостање: Овако се правилно гаји божур!

извор: Недељник

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име