Комисброт је колач који нас враћа у безбрижно детињство, када се његов мирис ширио кухињом недељом и празницима. Ово је стари рецепт по коме су га спремале наше баке, а који сва деца и данас обожавају.
Потребно је:
5 јаја
6 кашика шећера
8 кашика брашна
1 кашика уља
50 грама сецканих ораха
50 грама сувог грожђа
кора лимуна
3-4 сецкане желе бомбоне или ратлука
1/4 прашка за пециво
Припрема:
Умутити миксером беланца са шећером, па додати жуманца. Затим додавати остале састојке, али их све лагано умешати варјачом. Изручити масу у дугуљаст, подмазан плех и пећи у рерни загрејаној на 200 степени двадесетак минута. Пробати чачкалицом да ли је печено, а када чачкалица којом сте пробушили тесто буде сува, сигурно је готово. Оставити да се охлади па сећи на кришке.