Dok odbrojavamo poslednje dane kišnog jula, sve nade polažemo u to da ćemo makar u avgustu osetiti leto.

Međutim, vremenska prognoza sa sajta Accuweather ruši nam sve nade koje smo polagali u poslednji mesec leta.

Ne samo da avgust neće biti onakav kakav smo navikli, već neće biti ni onakav kakav priželjkujemo, piše Noizz.

Kako je najavljeno, u avgustu ćemo imati od osam do 15 tropskih dana, kada će živa u termometru premašiti 30 podeok, dok će čak dve nedelje padati kiša.

Pročitajte i  Emir Kusturica odgovorio Markoviću povodom spomenika Stefanu Nemanji: U otvorenom pismu UPUTIO mu REČI zbog kojih će se POSTIDETI

Temperatura vazduha u Srbiji biće ispod prosečne za oko dva stepena do kraja prve dekade avgusta, potom u granicama proseka – od 21 do 26 stepeni, a u planinskim predelima od 15 do 19 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Očekuje se da u avgustu bude od osam do 15 tropskih dana, sa maksimalnom temperaturom vazduha od 30 stepeni i više.

Tokom predstojećeg meseca u nižim predelima moguće su do dve “tropske noći”, s minimalnom temperaturom vazduha od 20 stepeni i više, a u Beogradu šest takvih noći.

Pročitajte i  Da li su baka i baba isto? Oduševiće vas ovaj sjajan tekst o našim bakama

Očekuje se da količina padavina u avgustu u većem delu Srbije bude iznad prosečnih vrednosti: u nižim predelima 50 do 90 milimetara kiše, a na planinama od 80 do 100 milimetara.

Prema prognozi za avgust, u nižim predelima će biti od 8 do 15 dana sa padavinama, a u brdsko-planinskim krajevima od 9 do 12 dana.

Pročitajte i  10 dužnosti srpskih đaka iz 1910. godine: Deca su se vaspitavala da, pre svega, budu dobri ljudi

Evo kako izgleda prognoza po danima avgusta na sajtu Accuweather.

No, septembar bi trebalo da bude malo vedriji. U septembru se u celoj Srbiji očekuje srednja temperatura vazduha u granicama višegodišnjeg proseka, od 15 do 18 stepeni, a u planinskim predelima od 9 do 13 stepeni. U nižim predelima, u septembru se očekuju do tri “tropska dana” i od 11 do 15 “letnjih dana”, s maksimalnom temperaturom vazduha od 25 stepeni i više.

Noizz/Opanak

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime