Врућа јабуковача
Фитохемикалије чине јабуку правом храном за мозак, негујући неуроне и повећавајући њихову активност. Јабуке са црвеном кожом садрже пигмент – антоцијанине, који су делимично одговорни за боју и имају својство против гојазности, а такође доприносе мршављењу, убрзавајући варење.
Потребни састојци:
3 шоље сока од јабуке
4 штапића цимета
2 до 3 кришке наранџе
6 до 8 каранфилића
пола кашике млевеног кардамома
четвртина кашичице мускатног орашчића
Припрема: Kада јабуке исцедите и добијете сок, ставите га у шерпу па прокувајте. Додајте штапиће цимета, каранфилиће, поморанџе, мускатни орашчић и кардамом.
Пустите да све ври пола сатаа затим процедите чај. Послужите врело. Овај напитак је довољан за 4 особе.
Стил.курир