Negovanje srpske tradicije i običaja: 15. Sabor narodnog stvaralaštva „Vrujački izvori“

0
973

Kraj avgusta je već tradicionalno namenjen za održavanje dvodnevne manifestacije Sabor narodnog stvaralaštva „Vrujački izvori“ koja se održava 24. i 25. avgusta u Banji Vrujci. Ovaj važan događaj za sve stanovnike mioničkog kraja se održava 15. put za redom pod pokroviteljstvom opštine Mionica, a u orgnizaciji Turističke organizacije Mionica.

Cilj organizovanja ovog događaja je očuvanje etnoloških vrednosti, tradicije, prirodne i kulturne baštine, unapređenja i razvoja sela, promocije starih i umetničkih zanata.

Pročitajte i  Kamile sa Balkana! Zvuči neverovatno: Živele su na području Srbije, a kralj Milutin celo krdo poklonio jednom manastiru

Iz godine u godinu ova svečanost okuplja sve veći broj kako učesnika tako i posetilaca, a za petnaeste po redu ”Vrujačke izvore” pripremljen je bogat  kulturno-umetnički program.

Za prvi dan je planirano svečano otvaranje koje počinje u 17 časova, nakon čega slede nastupi folklornih i pevačkih grupa, pozorišna predstava i veče narodne muzike.

Pročitajte i  Toplina juga u etno selu Naša Avlija: Mesto na kojem se neguju koreni i slavi srpska tradicija

Drugog dana „Vrujačkih izvora“25. , posetioci će od 10 časova imati priliku da učestvuju u različitim radionicama starih zanata, uživaju u reviji narodnih nošnji i predstavama koje su namnjene za decu i odrasle.

Tokom oba dana trajanja menifestacije planirana je izložba različitih ručno rađenih zanatskih proizvoda, domaće radinosti i starih zanata.

Pročitajte i  Etno selo Babina reka: Autentičan spoj prirode, tradicije, umetnosti i romantike

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime