Неговање српске традиције и обичаја: 15. Сабор народног стваралаштва „Врујачки извори“

0
1130

Крај августа је већ традиционално намењен за одржавање дводневне манифестације Сабор народног стваралаштва „Врујачки извори“ која се одржава 24. и 25. августа у Бањи Врујци. Овај важан догађај за све становнике мионичког краја се одржава 15. пут за редом под покровитељством општине Мионица, а у оргнизацији Туристичке организације Мионица.

Циљ организовања овог догађаја је очување етнолошких вредности, традиције, природне и културне баштине, унапређења и развоја села, промоције старих и уметничких заната.

Из године у годину ова свечаност окупља све већи број како учесника тако и посетилаца, а за петнаесте по реду ”Врујачке изворе” припремљен је богат  културно-уметнички програм.

За први дан је планирано свечано отварање које почиње у 17 часова, након чега следе наступи фолклорних и певачких група, позоришна представа и вече народне музике.

Другог дана „Врујачких извора“25. , посетиоци ће од 10 часова имати прилику да учествују у различитим радионицама старих заната, уживају у ревији народних ношњи и представама које су намњене за децу и одрасле.

Током оба дана трајања менифестације планирана је изложба различитих ручно рађених занатских производа, домаће радиности и старих заната.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име