Вурдијада: Посетите традиционалну манифестацију српског специјалитета са Југа

У суботу 21. октобра у организацији Туристичке организације Бабушница, одржава се шеста гастро – туристичка манифестација “Вурдијада”, уз бројне излагаче из региона и Бугарске и Македоније.

Вурда је локални специјалитет који се спрема од цеђеног млека и аутентичан је за овај крај. Права вурда се прави искључиво од крављег млека, које се прокува а потом охлади, па се узме мала количина киселог млека, познатог као поткваса, које се сједини са прокуваним млеком и остави да се поткваси. Када се млеко укесили, процеди се да би се остранио вишак воде и тада може да се једе пресно или да се усоли по жељи, може да се и конзервира са сувом паприком која се усоли и она онда преври и може такво да се конзумира са било којим јелом, а кажу да је најбоље са домаћом љутом ракијом.

Pročitajte i  Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Foto: Južne vesti

Председник жирија „Вурдијаде 2017“ биће као и прошле године познати кувар, Ненад Гладић, познатији под псеудонимом Лепи Брка, којим се представља у телевизијском серијалу „Гастрономад“.

У пратећем програму овогодишње Вурдијаде, у петак, 20. октобра од 20.00 часова на централном градском тргу у Бабушници, концерт ће одржати Џенан Лончаревић.

вурдијада

Опанак, Јужна Србија Инфо

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...