За Бању Врујци се тражи ваучер више: Велики број грађана Србије баш овде жели да проведе свој одмор

0
221

У току је пријава за ваучере за одмор у Србији. Грађани су и ове године у великој мери искористили ту могућност да захваљујући овим ваучерима умање трошкове за летовање у нашој земљи, а уједено проведу незаборавне моменте са својим најмилијима.

Поред великог броја туристичких локалитета где наши грађани планирају свој одмор, нашла се свакако и једна од најлепших и најмлађих бања – Врујци.

Сваке године расте број гостију који свој одмор проводе у Бањи Врујци. Због разнолике понуде коју има, лековите воде и блата по којима је посебно позната, ово место је идеално како за релаксацију и уживање, тако и за лечење и рехабилитацију.

Pročitajte i  Поклон општине за све старије суграђене: Бесплатан улаз на базен за мионичке пензионере

Гостима је на располагању велики број апартмана као и најпознатији Хотел „Врујци“ у оквиру кога се налазе отворени и затворени базени као и уређени спортски терени.

Хотел “Врујци”

Шта лечи вода из Врујаца?

На основу извештаја Института за физикалну медицину и рехабилитацију РС и Завода за интерне болести “др Властимир Годић” из Београда, констатовано је да вода може помоћи у лечењу многих обољења:

  • Обољења мокраћних путева и бубрега
  • Болести локомоторног апарата
  • Дегенеративни реуматизам
  • Екстраартикуларни реуматизам
  • Хроничних гинеколошких обољења
Pročitajte i  Јубиларни 25. Мишићеви дани у Мионици: Влада Србије одобрила новчана средства за важну културну манифестацију
Лековита вода “Бање Врујци”

Лековито блато

Поред богатства термоминералном водом у Бањи Врујци смештена су  и природна налазишта лековитог блата која поседује велики балнеолошки потенцијал.

Лековито блато је смештено на простору од око 30 хектара који је са једне стране уоквирен коритом реке Топлице , природним извориштем термоминералне воде (Виторове баре) и коритом Лековите реке све до њеног ушћа у реку Топлицу. На овом простору, испод слоја алувијума дебљине 1,5 метара се налази пелоид у слоју дебљине од 1 до 6 метара. Имајући у виду да су се резерве пелоида формирале у веома дугом периоду као последица изливања издашних термоминералних извора (Виторове баре) по равници низводно од извора, при чему је дошло до мењања земљишта у лековити пелоид и формирања слоја дебелог од 1 до 6 м.  С обзиром на дебљину тако формираног алувијума створили су се услови да велика маса глине помешана са песком и термоминералном водом поприми сталан термогени утицај формирајући пелоид врло интересантних својстава.

Pročitajte i  Важан дан за будуће школарце: Будући прваци у посети председнику општине Мионица

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име