Za masiranje bolnih mesta, ali i za cuganje- naučno dokazano da je rakija lekovita

0
1673

Slobodno se može reći da je rakija jedno od omiljenih pića nas Srba i da nijedno slavlje ne može proći bez nje. Bilo da ste srećni, tužni, da vas boli grlo, imate temperaturu ili bol u kostima- rakija vam rešava sve probleme.

Ne daj Bože da vam neki gost dođe u kuću, a da nema rakije. Ili ukoliko neki stranac dođe u Srbiju, ako se od rakije nije napio, kao da nije ni dolazio.

Svaki Srbin ima bar nekog u porodici ko dan ne započinje bez rakije i svaki Srbin je imao bar nekog u porodici iza koga je ostala legenda da je živeo preko sto godina u zdravlju i veselju samo zato što je pio rakiju.

Pročitajte i  ЦВЕТ НАСТАО ОД ЕВИНИХ СУЗА: Ђурђевак чува срце и доноси љубав и срећу

rakija 1

Ukorenjeno je verovanje u našem narodu da je rakija lekovita, a nedavno je i nauka dokazala to.
Medicinska istraživanja pokazala su i to da umereno konzumiranje alkohola povećava koncentraciju dobrog holesterola, a snižava loš, kao i da oni koji redovno piju rakiju ređe oboljevaju od infarkte srca, srčanih slabosti i povišenog pritiska i šloga.

Čašica rakije leči upale unutrašnjeg zida krvnog suda u kome se nalaze masne naslage, koje mogu prouzrokovati pucanje i srčani udar, a sprečava i stvaranje tromba.

Treba imati u vidu da je u pitanju čašica rakije, a ne litre rakije, jer prekomerno konzumiranje ovog pića može samo naškoditi vašem organizmu. Ako biste npr. pili 8 čašica rakije dnevno, kroz nekoliko godina moglo bi da dođe do zadebljanja i uvećanja srčanog mišića, povišenog pritiska i pojave arterijske hipertenzije.

Pročitajte i  Отров који лечи срце и обнавља бешику: Можете је наћи на свакој ливади, а ево како се користи

Predstavljamo vam još četiri načina na koje možete koristiti rakiju (komovicu) u zdravstvene svrhe.

1. Lek za hemoroide
Rakija kao lek ima izuzetno efikasnu primenu u lečenju hemoroida. Potrebno je savakoga dana, bar dva puta, iprati hemoroide rakijom. Pri ovakvom lečenju neophodno je biti uporan, a do potpunog isceljenja je ponak neophodno potrošiti i litar rakije.

2. Protiv bolova u grlu i visoke temperature
Na zažareno grlo stavite obloge od komove rakije tako što ćete na krpu nakapati komovicu i vezati je oko vrata. Oblogu treba držati dok se ne osuši, a ovaj metod primanjiv je i kod dece.

Pročitajte i  ЦВЕТ НАСТАО ОД ЕВИНИХ СУЗА: Ђурђевак чува срце и доноси љубав и срећу

rakija
3. Lek za bolji metabolizam

Pijenjem manjih količina rakije ubrzava se cirkulacija krvi u organizmu, pa tako povoljno delujemo na metabolizam.

4. Lek za reumu

Komovica se tradicionalno koristi za pravljenje obloga za reumatična mesta. Uzeti po 4 kašike lista belog jasena, osušenih stabljika piskavice i korena rena, izručiti u litar komovice i držati 20 dana na toplom uz češće mućkanje. Procediti i najviše 10 minuta masirati bolna mesta tri puta dnevno toliko dugo dok koža ne upije. Bolesna mesta obrisati mlakom vodom i maslinovim uljem zatim premazati. Postupak ponavljati dok bolest ne prođe.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име