За срећно детињство: CarGo и CarGo Butler у здруженој хуманој мисији Манастира Хиландар за изградњу Кампа пријатељства

0
118
Председник општине Медвеђа Небојша Арсић, Директор удружења CarGo Александар Вучић и повереник манастира Хиландар Милош Стојковић

CarGo и CarGo Butler Радови на изградњи Кампа пријатељства у Сијаринској бањи, општина Медвеђа, настављени су данас потписивањем уговора представника Удружења CarGo са извођачем радова, а под покровитељством Манастира Хиландар, чиме почиње изградња комплекса са смештајним капацитетом за 200 деце из угрожених подручја.

Након што је компанија CarGo донирала новац за куповину земљишта, пројекту изградње данас се придружио и CarGo Батлер и најавио да ће део прихода донирати за изградњу Кампа. Вредност радова у првој инвестиционој фази је 100 хиљада евра.

“Срце ми је пуно што ће се након данашњег потписивања уговора наставити радови и заокруживање целог комплекса. Хиландар остаје кућа хуманости, а CarGo њен носећи стуб“, рекао је председник Удружења грађана CarGo Александар Вучић након потписивања уговора са извођачем радова.

Pročitajte i  Вукова реформа: Ево како бисмо данас говорили да није било његове реформе ћирилићног писма, граматике и речника
Александар Вучић, директор удружења CarGo

Генерални директор CarGo Батлера Никола Аћимовић рекао је да након донирања оброка медицинским радницима у знак захвалности на свему што раде у борби против вируса, настављају са мисијом помагања, а прва акција је то што ће део прихода донирати за изградњу „Кампа пријатељства“.

„Желимо да срећно детињство и одрастање постане свакодневица и нормалност за свако дете, без обзира где живи. Да деца из угрожених подручја памте своје одрастање по лепим тренуцима, дружењу, учењу, игрању. Верујемо да ћемо на овај начин помоћи манастиру Хиландар да обезбеди још квалитетније и боље смештајне капацитете за децу из угроженог подручја која ће боравити у Кампу“, казао је Аћимовић.

Pročitajte i  Болест је за мене само виц, након смрти сина: Трагична животна прича и лавовска борба Марине Туцаковић

Повереник Манастира Хиландар Милош Стојковић је рекао да ће Камп пријатељтства имати шест објеката и да се очекује да радови буду завршени на јесен, чиме ће прва деца боравити у Кампу већ на зиму.

Председник општине Медвеђа Небојша Арсић захвалио је Удружењу CarGo што помаже деци из угрожених подручја и позвао и остала удружења и компаније да ураде исто како би сва деца имала равноправну могућност за срећним детињство.

Pročitajte i  CarGo dodelio nagradu za studiju o isplativosti: Studenti dokazali da se električni automobili najviše isplate

Стојковић је подсетио да је пријатељство између CarGo и Манастира Хиландар почело пре две године подршком традиционалном Кампу пријатељства у којој је 400 деце слабијег материјалног статуса из читавог региона први пут боравило у Београду, а да је временом оно постало нераскидиво бројним другим хуманим акцијама попут донирања 1.300 новогодишњих пакетића деци у основним школама у Медвеђи, Прешеву, Бујановцу, у Хрватској и на Косову и Метохији.

CarGo

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име