ZA SVE SLADOKUSCE: Čokoladne rum kocke koje se tope u ustima

Za rum kocke vam je potrebno: 

rum kocke

280 g putera
280 g šećera
8 jaja
280 g čokolade
280 g brašna
125 ml ruma
350 g šećera u prahu

1. Puter, šećer i jaja ulupajte penasto. Rastopite čokoladu na pari. Prosejte brašno, pa naizmenično sa čokoladom dodajte u jaja. Testo ravnomerno sipajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite kolač na 180 stepeni, piše Lisa.rs.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

rum kocka

2. U međuvremenu rum i šećer fino umutite. Izvadite kolač iz rerne, pa ga prelijte umućenim rumom.

3. Kolač isecite na kockice 3×3 cm.

Savet: Radi bolje arome dodajte začin za medenjake, cimet ili kardamom. Kolači su vrlo sočni i odlično idu uz kafu.

Varijanta bez ruma: Ako su kolači namenjeni deci, umutite šećer u prahu s vodom umesto s rumom.

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

Stil

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...