Хвала за хуманост: Општина Мионица уручила захвалнице храбрим волонтерима

0
714

На седници Скупштина општине Мионица, која је одржана у Хали спортова уз поштовање свих заштитних мера, усвојен је Извештај о раду Штаба за ванредне ситуације општине Мионица. Извештај је презентовао командант Штаба и председник општине Мионица Бобан Јанковић, посебно апострофирајући рад општинског Кол центра и волонтера за које је нагласио да су од првог дана од успостављања ванредног стања у потпуности одговорили тешком задатку који је пред њих постављен. Јанковић је нагласио да Кол центар ради непрекидно у три смене са укупно 9 оператера и да је од увођења ванредног стања регистровао 847 позива и захтева грађана. Од тога је највећи број захтева било упућено Центру за волонтере и односили су се претежно на доставу намирница, лекова и заштитних средстава грађанима.

-Трудимо се да свакодневно информишемо наше грађане о тренутној ситуацији на територији Општине и предузетим мерама и активностима на заштити од корона вируса. Сматрам да је то веома битно, јер када нема информација, јавља се сумња-закључио је Јанковић.
На самом почетку седнице, председник општине Мионица је уручио захвалнице волонтерима, упутивши им речи захвалности.

Волонтери Мионице у потпуности дорасли тешком и одговорном задатку

Општински парламент је усвојио и Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Општине за 2020. годину, којим се утврђује структура мера и начин коришћења средстава за ову годину у укупном износу од 4,7 милиона динара опредељених општинским буџетом. Такође, донете су Одлуке о изменама и допунама Одлуке о поверавању послова обављања комуналне делатности и о јавној расвети на територији општине Мионица и Решења о именовању чланова Штаба за ванредне ситуације општине Мионица. За вршиоца дужности директора ЈКП „Водовод Мионица“ именована је Јелена Јовановић из Мионице, а донета су и Решења о именовању вршилаца дужности директора Дома здравља, Културног центра Мионица, Спортског центра, Библиотеке „Милован Глишић“, Центра за образовање и развој и Туристичке организације, као и о именовању председника Управног одбора Спортског центра Мионица.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име