Hvala za humanost: Opština Mionica uručila zahvalnice hrabrim volonterima

0
206

Na sednici Skupština opštine Mionica, koja je održana u Hali sportova uz poštovanje svih zaštitnih mera, usvojen je Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije opštine Mionica. Izveštaj je prezentovao komandant Štaba i predsednik opštine Mionica Boban Janković, posebno apostrofirajući rad opštinskog Kol centra i volontera za koje je naglasio da su od prvog dana od uspostavljanja vanrednog stanja u potpunosti odgovorili teškom zadatku koji je pred njih postavljen. Janković je naglasio da Kol centar radi neprekidno u tri smene sa ukupno 9 operatera i da je od uvođenja vanrednog stanja registrovao 847 poziva i zahteva građana. Od toga je najveći broj zahteva bilo upućeno Centru za volontere i odnosili su se pretežno na dostavu namirnica, lekova i zaštitnih sredstava građanima.

-Trudimo se da svakodnevno informišemo naše građane o trenutnoj situaciji na teritoriji Opštine i preduzetim merama i aktivnostima na zaštiti od korona virusa. Smatram da je to veoma bitno, jer kada nema informacija, javlja se sumnja-zaključio je Janković.
Na samom početku sednice, predsednik opštine Mionica je uručio zahvalnice volonterima, uputivši im reči zahvalnosti.

Pročitajte i  Projekat od velikog značaja za stanovnike Mionice: U toku je izgradnja i izmeštanje vodovodne mreže u selima Šušeoka i Osečinica
Volonteri Mionice u potpunosti dorasli teškom i odgovornom zadatku

Opštinski parlament je usvojio i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opštine za 2020. godinu, kojim se utvrđuje struktura mera i način korišćenja sredstava za ovu godinu u ukupnom iznosu od 4,7 miliona dinara opredeljenih opštinskim budžetom. Takođe, donete su Odluke o izmenama i dopunama Odluke o poveravanju poslova obavljanja komunalne delatnosti i o javnoj rasveti na teritoriji opštine Mionica i Rešenja o imenovanju članova Štaba za vanredne situacije opštine Mionica. Za vršioca dužnosti direktora JKP „Vodovod Mionica“ imenovana je Jelena Jovanović iz Mionice, a doneta su i Rešenja o imenovanju vršilaca dužnosti direktora Doma zdravlja, Kulturnog centra Mionica, Sportskog centra, Biblioteke „Milovan Glišić“, Centra za obrazovanje i razvoj i Turističke organizacije, kao i o imenovanju predsednika Upravnog odbora Sportskog centra Mionica.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime