Zapečene tikvice sa sirom: Ukusan i lagan obrok za svaku priliku

0
458

Za pečene tikvice sa sirom vam je potrebno: 

3 srednje tikvice
3-4 jaja
100 g brašna
150-200 g šunke
200 g edamera, trapista
180 g kisele pavlake
so
mešavina biljnih začina
biber

tikvice
Priprema:
Očistite tikvice i isecite ih po dužini u što manje komade. Stavite ih u cediljku i posolite. Ostavite tikvice oko 30 minuta da odstoje. Zatim ih ocedite od soka i uvaljajte u brašno i pržite ih dok ne porumene.
U posudu za pečenje, postavite ulje i poređajte tikvice. Na tikvice poređajte izrendanu šunku i sir i tako dok se ne istroši sav materijal. Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelijte tikvice. Na samom kraju, može se dodatno staviti izrendan sir.

Pročitajte i  Краљица војвођанских посластица: Оригинални рецепт за инђијске шненокле које се топе у устима

Pecite sve na 200 °C oko 30 minuta.

zapečene tikvice

Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име