Zapečeno meso i krompir: Ne trebaju vam nikakve kulinarske veštine, još ako dodate ovaj sos IMAĆETE RUČAK ZA 10

0
396
Foto: Jutjub/printskrin

Ne morate da imate nikakave kulinarske veštine kako biste napravile ovaj fantastičan ručak. Piletina i krompir u kremastom sosu je obrok kojem ćete se često vraćati. Lako se pravi i ne treba vam puno namirnica. Poređajte u tepsiju sve sastojke i zapecite u rerni. Manje od sat vremena vam treba za ručak koji će zasititi celu porodicu.

Sastojci:

Pročitajte i  Generacije su ga obožavale! Spremite čuveni čorbast pasulj po recepturi iz JNA

3 pileća filea
1 crni luk
maslinovo ulje
4 krompira
200 ml pavlake za kuvanje
2 jajeta
provansalsko bilje
1 kašičica karija
120 g tvrdog sira
1 paradajz

Priprema:

Isecite meso na kockice, krompir na kolutove, a luk na rebarca. Nauljite tepsiju, pa stavite prvo luk, pa krompir, pa meso. Začinite po želji. U jaja dodajte pavlaku za kuvanje, provansalsko bilje i kari, pa umutite. Pokrijte alu folijom, pa pecite na 200°C nekih 40 minuta. Skinite foliju, pospite rendani sir, pa poređajte kolutove paradajza i vratite na nekih 10 minuta.

Pročitajte i  Najstarija srpska prezimena: Srbi čuvaju dugu tradiciju porodičnih imena, a evo odakle potiči i datiraju ona najstarija

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime