Запечено месо и кромпир: Не требају вам никакве кулинарске вештине, још ако додате овај сос ИМАЋЕТЕ РУЧАК ЗА 10

0
711
Фото: Јутјуб/принтскрин

Не морате да имате никакаве кулинарске вештине како бисте направиле овај фантастичан ручак. Пилетина и кромпир у кремастом сосу је оброк којем ћете се често враћати. Лако се прави и не треба вам пуно намирница. Поређајте у тепсију све састојке и запеците у рерни. Мање од сат времена вам треба за ручак који ће заситити целу породицу.

Састојци:

Pročitajte i  Колико дуго можемо чувати свету водицу и шта треба урадити са прошлогодишњом када у кућу донесемо нову?

3 пилећа филеа
1 црни лук
маслиново уље
4 кромпира
200 мл павлаке за кување
2 јајета
провансалско биље
1 кашичица карија
120 г тврдог сира
1 парадајз

Припрема:

Исеците месо на коцкице, кромпир на колутове, а лук на ребарца. Науљите тепсију, па ставите прво лук, па кромпир, па месо. Зачините по жељи. У јаја додајте павлаку за кување, провансалско биље и кари, па умутите. Покријте алу фолијом, па пеците на 200°Ц неких 40 минута. Скините фолију, поспите рендани сир, па поређајте колутове парадајза и вратите на неких 10 минута.

Pročitajte i  Како је кнез Михаило спречио да се поруше Калемегдан и Смедеревска тврђава

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име