Зашто је погрешно оговарати: Поучна прича о томе шта остаје након ружних речи

0
601

Оговарати неког је јако ружна ствар о чему сведочи и следећа прича!

Једном је једна жена оговарала свог комшију. За пар дана сви у граду су знали целу причу. Сусед је био дубоко повређен њеним поступком, али није могао ништа да учини по том питању.

ogovarati

Прошло је неко време и жена је схватила да је прича коју је раширила у потпуности нетачна. Покајавши се због онога што је урадила, отишла је до једног мудрог човека са молбом да јој да савет како да исправи грешку.

Pročitajte i  Химна љубави Светог апостола Павла: Непревазиђени стихови о најлепшој емоцији

“Иди на пијацу”, рекао јој је, “купи једну кокошку. Закољи је тамо. Очерупај јој перје и то перје бацај једно по једно на путу до своје куће.”

Иако изненађена саветом, жена је испунила оно што јој је рекао. Следећег дана отишла је опет до мудрог човека. Он јој је сада задао други задатак: “Сада се врати назад, скупи све перје које си јуче бацала по путу и донеси ми то што скупиш.”

Pročitajte i  Рецепт Владете Јеротића за срећан и испуњен живот: Речи које лече, надахњују и инспиришу!

ogovarati

Жена је кренула истим путем са циљем да прикупи перје, но ветар је, на њено разочарање, разнео све. Након неколико сати узалудног тражења успела је да скупи само три пера.

“Је ли видиш сада”,уздахнуо је мудрац, “како је лако  да их побацаш, али како тешко да их све поново скупиш. И са трачем је тако. Не треба ти много напора да га рашириш, али кад то већ једном урадиш, онда више никада не можеш поправити учињено зло.”

Pročitajte i  Судбина НЕ ПОСТОЈИ, постоје само наши избори: Светац објаснио свима који се жале на тежак живот!

ogovarati

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име