Zašto je pogrešno ogovarati: Poučna priča o tome šta ostaje nakon ružnih reči

0
455

Ogovarati nekog je jako ružna stvar o čemu svedoči i sledeća priča!

Jednom je jedna žena ogovarala svog komšiju. Za par dana svi u gradu su znali celu priču. Sused je bio duboko povređen njenim postupkom, ali nije mogao ništa da učini po tom pitanju.

ogovarati

Prošlo je neko vreme i žena je shvatila da je priča koju je raširila u potpunosti netačna. Pokajavši se zbog onoga što je uradila, otišla je do jednog mudrog čoveka sa molbom da joj da savet kako da ispravi grešku.

Pročitajte i  Čehov objasnio: Evo zašto je muškarcima LAKŠE da žive sa GLUPOM ženom

“Idi na pijacu”, rekao joj je, “kupi jednu kokošku. Zakolji je tamo. Očerupaj joj perje i to perje bacaj jedno po jedno na putu do svoje kuće.”

Iako iznenađena savetom, žena je ispunila ono što joj je rekao. Sledećeg dana otišla je opet do mudrog čoveka. On joj je sada zadao drugi zadatak: “Sada se vrati nazad, skupi sve perje koje si juče bacala po putu i donesi mi to što skupiš.”

Pročitajte i  Savet Dostojevskog kako pobediti život: Samo ovako ćete prevazići sve nedaće i izaći kao pobednik

ogovarati

Žena je krenula istim putem sa ciljem da prikupi perje, no vetar je, na njeno razočaranje, razneo sve. Nakon nekoliko sati uzaludnog traženja uspela je da skupi samo tri pera.

“Je li vidiš sada”,uzdahnuo je mudrac, “kako je lako  da ih pobacaš, ali kako teško da ih sve ponovo skupiš. I sa tračem je tako. Ne treba ti mnogo napora da ga raširiš, ali kad to već jednom uradiš, onda više nikada ne možeš popraviti učinjeno zlo.”

Pročitajte i  HILANDARSKA MUDROST: 19 saveta oca Milentija kako da postanemo bolji ljudi

ogovarati

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime