Један од најбољих природних лекова: Ево зашто треба јести боровнице сваког дана

0
833

Откад је света и века људи трагају за универзалним леком, једном таблетом за све бољке и за све тегобе, рачунајући на фармацеутску индустрију која, чак и да је то могуће, нема интереса да будемо здрави и дуговечни.

Трчимо од лекара до лекара, од специјалисте до субспецијалисте тражећи везу за примаријуса, начелника или доктора на гласу, купујемо десетине лекова и суплемената да бисмо превенирали или излечили кардиоваскуларне болести, имунолошка обољења попут дијабетеса, да бисмо ојачали кости и читав организам, да бисмо регулисали варење, да бисмо зауставили или барем успорили старење, а оно што нам заиста треба налази се надохват руке, а то су боровнице. Ево због чега треба јести боровнице.

Pročitajte i  Није "ПОП" него "свештеник" или "отац": Постоји велики разлог због ког је погрешно ословљавати га овим именом

Ове укусне модроплаве бобице су ризница флавоноида, антиоксиданата, витамина и минерала који су неопходни за нормално функционисање свих органа, а самим тим и за укупно здравствено стање сваког од нас.

Истраживања су показала да боровнице садрже више антиоксиданата него било које друго воће и поврће. Ове хранљиве материје неутралишу слободне радикале, који оштећују ћелије, и тиме спречавају развој разних болести, због чега сваког дана треба узети најмање једну порцију свежих боровница.

Pročitajte i  Мисли које мењају живот: Највећи српски духовници објаснили су како да дођемо до унутрашњег мира и спознамо срећу

Боровнице због ниског гликемијском индекса имају позитиван ефекат на регулацију шећера у крви, поготово код особа које већ болују од дијабетеса. И код шећерне болести типа А и типа Б, једна порција боровница дневно доноси значајно побољшање резултата након два месеца упорног конзумирања.

Превентивно конзумирање овог воћа најбоље ефекте показује у спречавању развоја срћаних обољење, слабљењу костију, губитку вида и настанку уринарних инфекција, било да се боровнице једу свеже, у шејку или сласној пити.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име