Завршен други по реду МИОНА ФИЛМ ФЕСТ: Победник овогодишњег фестивала је остварење “Даљине”

0
1030

Током викенда у Мионици је одржан други по реду „МИОНА ФИЛМ ФЕСТ“, фестивал кратког и документарног филма осмишљен са идејом да подржи младе филмске ауторе. Од укупно 32 филма, у ужи избор за статуу Мионе ушло је 8 краткометражних филмова који су приказани током два фестивалска дана.

Посетиоци Културног центра Мионица имали су прилику да уживају у филмовима: „Одежда кнеза Лазара“, редитељке Наде Савић, „Центар“, редитеља Ивана Марковића, „Непотписане“ редитељке Валентине Делић, „Даљине“ , редитеља Немање Војиновића, „Једини“, редитеља Николе Полић и “Ибарска хигхњаy“, редитељке Александрије Ајдуковић.

Жири на челу са режисером Дарком Бајићем, глумицом Мионом Марковић и филмским критичарем Мирољубом Стојановићем одлучио је победника овогодишњем фестивала буде филм „Даљине“,  редитеља Немање Војиновића. Похваљени су филмови „Центар“ Ивана Марковића и „Непотписане“ Валентине Делић.

У оквиру фестивала у суботу у Библиотеци Милован Глишић пред многобројном публиком одржана је трибина на тему ”Однос медија према филму” у којој су учествовали новинари Вања Булић, Александра Миката и  Дејан Грујић.

Другог фестивалског дана на трибини на тему  ”Филм у 21. веку“ говорили су режисер Дарко Бајић, филмски критичар Мирољуб Стојановић и глумица Миона Марковић.

Као део пропратног програма фестивала, одржан је “Миона филм квиз“ тематски квиз у коме су се мионички основци и средњошколци такмичили у познавању домаће кинематографије.

Међу основцима победу је однео тим који су чинили Милутин Гошњић, Алекса Вујичић и Лука Пешић, док су међу средњошколцима то били Сава Несторовић, Урош Дикић и Марко Трифуновић.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име