Zdrava sam, kuća mi je puna, ali srce prazno: Odgovor koji joj je dao vladika Nikolaj zauvek će je PROMENITI

0
2662

Svedočenje vladike Nikolaja o jednom specifičnom pismu u kome mu se dotična žena žali da na to da iako ima sve u životu, srce joj ostaje prazno, mnogima je pomoglo da prevaziđu svoje krizne momente.

Njegovo izlaganje prenosimo u celosti:

– Pišeš da te mori neka neodoljiva i neobjašnjiva žalost. Telesno si zdrava, kuća puna, ali srce prazno. Upravo srce ti je puno mračne žalosti. Primorana odlaziš na zabave i veselja, ali to još više povećava žalost.

Pročitajte i  Naređajte palačinku na palačinku i prelijte ČOKOLADOM: Dobiđete najbolju poslasticu koja se topi u ustima

Pazi dobro, to je opasna boljetica duše. Ona može dušu sasvim umrtviti. Takvu žalost Crkva smatra smrtnim grehom. Jer po rečima apostola ima dve vrste žalosti: žalost koja je po Bogu donosi pokajanje za spasenje – a žalost ovoga svijeta smrt donosi. Kod tebe je očigledno ova druga vrsta žalosti.

Mora da si imala mnogo sitnijih nedela i grehova, koje si smatrala beznačajnim, pa ih nisi ispovedila ni pokajala. Kao stara paučina oni su se sad uhvatili oko srca tvoga, i stvorili su kao gnezdo za tu veliku žalost, koju zla demonska sila zlurado podržava u tebi. Zato pregledaj ceo život svoj; učini jednu neštednu smotru nad sobom, i ispovedi sve. Ispovešću ćeš dom duše svoje očistiti i provetriti. I ući će u tebe svež i zdrav vazduh od Duha Božjega. Potom počni hrabro činiti sve što je dobro. Počni, recimo, sa milostinjom u ime Hristovo. Zapamti: u ime Hristovo. Hristos će to videti i osetiti, i ubrzo će ti darovati radost. Darovaće ti neiskazanu radost, koju samo On daje, i koju nikakva tuga ni muka ni demonska sila ne može pomračiti.

Pročitajte i  Znate li čiji lik se nalazi na novčanici od 5.000 dinara? Moćni naučnik i političar čije ime nosi i jedan plato u Beogradu

Čitaj Psaltir. To je knjiga za žalosne duše, knjiga utehe. Gospod neka te uskoro obraduje- poručio je Sveti vladika Nikolaj.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime