Здрава сам, кућа ми је пуна, али срце празно: Одговор који јој је дао владика Николај заувек ће је ПРОМЕНИТИ

0
2476

Сведочење владике Николаја о једном специфичном писму у коме му се дотична жена жали да на то да иако има све у животу, срце јој остаје празно, многима је помогло да превазиђу своје кризне моменте.

Његово излагање преносимо у целости:

– Пишеш да те мори нека неодољива и необјашњива жалост. Телесно си здрава, кућа пуна, али срце празно. Управо срце ти је пуно мрачне жалости. Приморана одлазиш на забаве и весеља, али то још више повећава жалост.

Pročitajte i  Заједничка промоција: Туристичка сарадња Србије и Црне Горе

Пази добро, то је опасна бољетица душе. Она може душу сасвим умртвити. Такву жалост Црква сматра смртним грехом. Јер по речима апостола има две врсте жалости: жалост која је по Богу доноси покајање за спасење – а жалост овога свијета смрт доноси. Код тебе је очигледно ова друга врста жалости.

Мора да си имала много ситнијих недела и грехова, које си сматрала безначајним, па их ниси исповедила ни покајала. Као стара паучина они су се сад ухватили око срца твога, и створили су као гнездо за ту велику жалост, коју зла демонска сила злурадо подржава у теби. Зато прегледај цео живот свој; учини једну нештедну смотру над собом, и исповеди све. Исповешћу ћеш дом душе своје очистити и проветрити. И ући ће у тебе свеж и здрав ваздух од Духа Божјега. Потом почни храбро чинити све што је добро. Почни, рецимо, са милостињом у име Христово. Запамти: у име Христово. Христос ће то видети и осетити, и убрзо ће ти даровати радост. Дароваће ти неисказану радост, коју само Он даје, и коју никаква туга ни мука ни демонска сила не може помрачити.

Pročitajte i  Рецепт за најбољи пребранац: Старо, добро познато јело сад ће бити ЈОШ УКУСНИЈЕ

Читај Псалтир. То је књига за жалосне душе, књига утехе. Господ нека те ускоро обрадује- поручио је Свети владика Николај.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име