ZDRAVI SLATKIŠI: Torta od heljde, urmi i maka

Za ovu poslasticu vam je potrebno:

1 sloj:

1 šolja mlevenog maka
1 šolja heljde (potopljene noć pre) ili ovsenih pahuljica
10-15 urmi
1 kašika narendane kore limuna
sok od jednog limuna
voda po potrebi

2 sloj:

2 šolje heljde (natopljene noć pre)
1 šolja kokosa
1/3 šolje kokosovog ili običnog ulja
2-3 kašike meda
1-2 šolje vode
1 kašika narendane kore  limuna

Priprema: ​

U blenderu sameljite mak, dodajte heljdu pa blendajte na najjače, ali kratko. Dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete gustu smesu. Stavite smesu na dno kalupa, i stavite u zamrzivač dok pripremite drugi sloj. Drugi sloj pripremite tako što ćete sve sastojke osim kokosovog ulja staviti u blender i blendati dok se sve ne sjedini. Onda dodajte kokosovo ulje i blendajte još malo. Dobijenu smesu izlijte na prvi sloj koji je bio u zamrzivaču. Ostavite tortu u frižideru preko noći.

heljda

Sensa

Zemunska pijaca: Novi izgled, stari duh

Posle modernizacije pijaca „Palilula“, „Stari Merkator“, „Borča“ i „Beogradski...

Zakupite tezgu: Beogradske pijace objavile oglas za izdavanje u zakup pijačne opreme

Ovom prilikom obaveštavamo zainteresovana lica da je danas, 22....