Вишеслава (47) и Миломир Мијаиловић (49) власници су пекаре „Екилирп“ у Земуну, која је већ 4 године чувена по свом гесту за пример – ивањичкој гибаници за један динар коју може да купи свака трудница. Разлог њиховог несебичног геста крије се у томе што су после вишегодишњег надања и сами коначно постали родитељи.

“Супруга Вишеслава (47) и ја 18 година нисмо могли да имамо деце. Она је у јануару 2014. године остала трудна и одлучили смо да све труднице частимо ивањичком гибаницом”, рекао је једном приликом Миломир Мијаиловић, власник пекаре.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Њихов син Срећко данас има 4 године, а традицију продаје пите за један динар негују и даље у својој породичној пекари. Пошто нису у могућности да питу дају за џабе, јер због инспекције морају да књиже промет, одлучили су се за најминималнији износ. Кромпирушу дају свакој дами која каже да је трудна, па и ако јој стомак није видљив.

Миломир тврди да до сада није било злоупотреба и да неће водити истрагу ни убудуће, и која год жена каже да је трудна, добиће ивањичку кромпирушу за динар. “Ако нека не говори истину, нека јој служи на част”, одлучан је овај добричина.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!
Фото: Курир

Вишеслава и Миломир, осим што радост родитељства деле са сваком трудницом која сврати у пекару, одлучили су се на још један несебичан и за Србију неуобичајен гест. Наиме, свакој радници која остане у благословеном стању овај пар поклања по 100 000 динара.

Вишеслава наводи да им зарада није на првом месту и да су и сами годинама подстанари једне вешернице у Земуну, а да је свакој породиљи потребна помоћ у првим данима, док се не снађе. Стога ову своту новца несебично деле свакој трудници која ради у њиховој пекари.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Надамо се да ће прича о брачном пару Мијаиловић подстаћи и друге послодавце у Србији да сличним хуманим гестом утичу на повећање наталитета у Србији.

ОПАНАК

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име