Zimnica bez konzervansa: Sitne paprike u teglama sa šargarepom i peršunom

0
507
Foto: Jutjub/printskrin

Sastojci:

2kg sitnijih paprika
1,5l vode
200ml alkoholnog sirćeta 9%
150ml ulja
3 supene kašike šećera
3 supene kašike soli
2 ravne kafene kašičice bibera u zrnu
2 veće šargarepe iseckane na kolutiće
1 glavica belog luka iseckana
sveži peršun

Priprema: Paprike očistiti zatim ih potapati u vodu gde smo stavili sirće, ulje, so, šećer i biber da malo omekšaju. Ređati u tegle uz dodavanje sargarepe, peršuna i belog luka. Naliti tegle vodom gde su se paprike barile. Izvršiti pasterizaciju. Prijatno!

Pročitajte i  Slavimo svetog Jovana Zlatoustog: Do ponoći ispoštujte ove običaje kako vas ne bi pratilo prokletstvo

Izvor: Letina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime