Зимница без конзерванса: Ситне паприке у теглама са шаргарепом и першуном

0
1112
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:

2кг ситнијих паприка
1,5л воде
200мл алкохолног сирћета 9%
150мл уља
3 супене кашике шећера
3 супене кашике соли
2 равне кафене кашичице бибера у зрну
2 веће шаргарепе исецкане на колутиће
1 главица белог лука исецкана
свежи першун

Припрема: Паприке очистити затим их потапати у воду где смо ставили сирће, уље, со, шећер и бибер да мало омекшају. Ређати у тегле уз додавање саргарепе, першуна и белог лука. Налити тегле водом где су се паприке бариле. Извршити пастеризацију. Пријатно!

Pročitajte i  Како се некад поштовала слава: Домови су постајали цркве у којима се молило и били су отворени за путнике намернике

Извор: Летина кухиња

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име