Zimnica bez konzervansa: Sitne paprike u teglama sa šargarepom i peršunom

Sastojci:

2kg sitnijih paprika
1,5l vode
200ml alkoholnog sirćeta 9%
150ml ulja
3 supene kašike šećera
3 supene kašike soli
2 ravne kafene kašičice bibera u zrnu
2 veće šargarepe iseckane na kolutiće
1 glavica belog luka iseckana
sveži peršun

Priprema: Paprike očistiti zatim ih potapati u vodu gde smo stavili sirće, ulje, so, šećer i biber da malo omekšaju. Ređati u tegle uz dodavanje sargarepe, peršuna i belog luka. Naliti tegle vodom gde su se paprike barile. Izvršiti pasterizaciju. Prijatno!

Izvor: Letina kuhinja

Pridružite se timu uspešnih: Objavljen oglas za zakup lokala na beogradskim pijacama

JKP “Beogradske pijace” sa zadovoljstvom obaveštava zainteresovana fizička i pravna...

Beogradske pijace: Objavljen oglas za zakup tezgi, rashladnih vitrina i bokseva

JKP “Beogradske pijace” sa zadovoljstvom obaveštava zainteresovane proizvođače i preduzetnike...

Pijace rado posećuju deca: Zdrave navike i zabava za najmlađe

Zdrava ishrana utiče na pravilan razvoj dece, ali i...

Čudesna isceljenja koja su se dogodila pred moštima Svetog Vasilija

Sva čuda koja se događaju u Ostrogu monasi brižljivo...