Зимница без конзерванса: Ситне паприке у теглама са шаргарепом и першуном

Састојци:

2кг ситнијих паприка
1,5л воде
200мл алкохолног сирћета 9%
150мл уља
3 супене кашике шећера
3 супене кашике соли
2 равне кафене кашичице бибера у зрну
2 веће шаргарепе исецкане на колутиће
1 главица белог лука исецкана
свежи першун

Припрема: Паприке очистити затим их потапати у воду где смо ставили сирће, уље, со, шећер и бибер да мало омекшају. Ређати у тегле уз додавање саргарепе, першуна и белог лука. Налити тегле водом где су се паприке бариле. Извршити пастеризацију. Пријатно!

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Извор: Летина кухиња

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...