ZIMSKI RASPUST U ŠUMATOVAČKOJ: Besplatne kreativne radionice za mlade uzrasta od 13 do 19 godina

0
580

Uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka je pripremio besplatne radionice kako bi omogućio mladima, uzrasta od 13 do 19 godina, da na zanimljiv način provedu zimski raspust tokom februara. Ideja samih radionica je da se što većem broju zainteresovanih polaznika omogući upoznavanje sa umetnošću kaligrafije i grafike u okviru ateljea Šumatovačke.

Program zimske radionice kaligrafije pod nazivom Lepa misao i lep rukopis je planiran da se održi 02. 04. i 05. februara u periodu od 10 do 13 sati.

Pročitajte i  NIKOLU TESLU ZNA CEO SVET, A OVO SU NjEGOVE 3 SESTRE: Evo kakva je bila njihova sudbina

Cilj radionice je podsticanje slobode kreativnog razmišljanja, koje može biti dočarano lepim rukopisom. U vremenu aktivne digitalizacije, mladima se pruža prilika da probaju uz pomoć pera kaligrafski ispišu kraći tekst, koji će uz pomoć predavača na radionici osmisliti i odabrati na licu mesta, prema sopstvenom afinitetu ili osećaju u datom trenutku. Tokom ova tri dana aktivnog rada, polaznici će biti upoznati sa različitim tehnikama lepog pisanja putem kaligrafije, oblicima kaligrafskih slova i tehnikama u ispisivanju odabranih materijala. Učešćem na ovoj radionici polaznicima se pruža mogućnost da kroz umetnost neguju sopstveni rukopis i lični izraz.

Pročitajte i  Nedoumica koja muči mnoge: Kako se pravilno piše Nova godina ili nova godina?

Radionica grafike pod naslovom Šta za mene znači voleti je planirana kao uvod i priprema za Dan zaljubenih, pa će radionica biti fokusirana na izradu čestitki.

Tokom 09. 11. 12. i 14. februara, u periodu od 10 do 12.15sati, polaznici radionice grafike će se upoznati sa nekim od tehnika grafike. Deo radionice je predviđen za teorijski uvod i upoznavanje sa pojmovima grafičke umetnosti, njenim poreklom, istoriji i značaju. U praktičnom delu programa mladi će se upoznati sa tehnikom linoreza koji podrazumeva: pripremanje skica, rezanje linoleumske ploče, štampanje otisaka na grafičkoj presi i sl. Finalni rezultat radionice će biti čestitke koje polaznici mogu pokloniti svojim voljenima za Dan zaljubljenih.
Radionice se održavaju u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka, Šumatovačka 122 na Vračaru.
Prijave za radionice kaligrafije i grafike slati putem mejla grafika@sumatovacka.rs (naziv radionice koju bi polaznik pohađao; ime i prezime; godište i naziv škole) ili pozivom na broj 060 50 40 575. Kontakt osoba: Danijela Rančić, koordinator projekta

Pročitajte i  Servis za dostavu „Mr. D“ stigao i u Kragujevac

12309101_795165120611825_1469086732_n

DSCN9436

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime