Живот имењака славних личности: Новак Ђоковић тамани сарме и печење, Здравко Чолић обожава народњаке, а кад чују име Исидоре Секулић…

0
586

Александар Вучић багериста, Новак Ђоковић који тамани сарму и печење, Здравко Чолић обожава народњаке, а Никола Тесла лично долази да вам поправи струју. Делује вам невероватно? У питању је живот обичних људи који носе имена славних личности.Живот обичних грађана са најпознатијим именима све је, само не обичан. У свом месту су популарни, живот им је обојен сјајним анегдотама, а понеки се чак провуку некажњено због славног имена.
Упознајте Николу Теслу, Новака Ђоковића, Исидору Секулић, Здравка Чолића и Александра Вучића.Никола Тесла
Судбина је хтела да Николу Теслу из Шида и славног научника не веже само име и презиме, већ и љубав према струји.
Никола Тесла, електричар из Шида целог живота ради са струјом,која га је, како сам признаје, неколико пута и ударила.
Никола Тесла (45) живи у Шиду, где је завршио средњу школу која, ни више ни мање, носи “његово” име – Техничка школа “Никола Тесла”. Иако није заслужан за њен назив, Тесла признаје да је из љубави отишао у електричаре.
– Када кажете некоме да сте електричар и да се притом зовете Никола Тесла, већ звучите сумњиво – кроз смех прича ова Шиђанин, отац малолетне Анђелке, Владимира и Милице. – На сваком кораку има разних догодовштина када се представим, али највише на граничним прелазима, када ме цариници неколико пута проверавају.

Александар Вучић
Политика га не интересује, али дипломатски одговара и када се нађе у багеру, који је његова канцеларија. Александар Вучић (42), из Младеновца, истиче да о чланству у некој политичкој партији никада није размишљао, али и да на конто имена никада није имао повластице.
-Ја сам багериста који никада ни код лекара није ушао преко реда захваљујући имену. Такве привилегије ми нису потребне, поштено радим свој посао и не желим ништа више од онога што сам заслужио својим радом – одсечно каже Вучић, који признаје да му једина сличност са актуелним председником, како каже, филозофски одговор на све.

Pročitajte i  Сезона змија у Србији: Ово су три најопасније отровнице код нас

Исидора Секулић
У сусрету са обичним суграђанима славних имена највише анегдота је на рачун – полицајаца. Исидора Секулић (71), из Београда, пре неколико година спасла се сигурне казне када је службеницима полиције показала личну карту.
– Погледали су ме и рекли: “Па ви сте она наша књижевница.” Само сам климнула главом и отишла, без казне – присећа се Исидоара Секулић, пензионисана уредница РТС-а, коју за радни век управо и веже највише успомена на рачун имена. – Позовем, тако, саговорника и уредно се представим именом и презименом, а саговорници су знали да ми одбрусе: “Важи, ја сам Стеван Сремац.” И спусте ми слушалицу.

Pročitajte i  Ускршњи празници на београдским пијацама: Очекујте богату понуду и поклоне

Новак Ђоковић
Новак Ђоковић (63), из Бајине Баште, током целог живота пратио је спорт, али првенствено фудбал. Чак није ни љубитељ тениса, али тврди да је светски тениски ас добио име по њему.
– Можда он баш по мени носи име, ја сам старији – каже Новак Ђоковић, који је на популарности добио тек након што је његов имењак почео да ниже АТП трофеје. – Ја сам човек из народа, волим сарме и прасеће печење. Живим у малом месту и сви су ме већ знали по имену, мада је оно сада постало популарно и препознатљиво.
Здравко Чолић
Жели да пева лепо, као Здравко Чолић, али у њему само “гори ватра” на помен Чолиних песама. Бави се пољопривредом, осим Чолиних песама слуша и народњаке, а месну заједницу дели и са Видом Павловић, Лепом Лукић и Дулетом Урошевићем. Здравко Чолић (66), из Владимираца, малог места крај Шапца, каже да му је живот обележило славно име и да уз њега носи само лепе успомене.

Pročitajte i  Мошти СРБИНА из 580. године у капели костурници манастира Свете Катарине на Синају: Старац Стефан почива на почасном месту у стакленом ковчегу! Ево и зашто

– Има нас неколико у селу који носимо славна имена. И јесмо славни и познати, али у Владимирцима. Захвалан сам куму што ми је дао ово име, јер ми је оно донело много лепих успомена – искрено каже Чолић, кога никада у животу нису ословљавали с популарно Чола, већ је познат под надимком Пуја.
Жена га изгрдила јер је рекао да се зове Здравко Чолић
– Цело село га је знало по надимку Пуја, знали само и да је из засеока Чолићи, али ни слутила нисам да се зове Здравко – кроз смех се присећа Чолићева супруга.
– Били смо млади када смо почели да се забављамо и, како то бива, прво сам га упознала са родитељима. Када сам га довела кући први пут, пружио је мојој мајци руку и представио се – Здравко Чолић. Било ме је срамота и изгрдила сам га како се тако шали са мојима. Тада сам и ја сазнала да се стварно зове Здравко. И то Чолић.

Опанак/Новости

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име