Сада и научно доказано: Живот на селу штити вас од преране смрти и чува вам здравље

0
238

Према овој студији је потврђено да људи који живе у областима окруженим бујним растињем и отвореним просторима мање су склони депресији од оних који живе у градовима. Истраживање је доказало да  они који имају слободан приступ пољима и дрвећу имају 16 % нижу стопу смртности од оних који живе у урбаним џунглама.Живот на селу бољи

“Све је више доказа, и они су веома чврсти, да људу који живе у заједницама могу да напредују само кад имају приступ природи. Свима нам је у животу потребна природа, она нам даје слободу и помаже да живимо здравије; па ипак се заједнице у градовима рутински одвајају од природе у свом окружењу, а то гуши њихово благостање”, рекао је Роби Блејк из организације Пријатељи земље Европе, један од иницијатора овог истраживања.

Pročitajte i  Последњи сати живота Бранка Ћопића: Док је звонило са Саборне цркве српски писац отишао је у смрт

Ево неколико конкретних чињеница истраживања:

Истраживања су показала да се особе које су оперисале бешику, а које су могле да кроз прозор гледају лишће и дрвеће, опорављају брже од оних који могу да виде само зид. Такође, особе које су могле да гледају кроз прозор имале су мање постоперативних компликација и требало им је мање лекова против болова.

Pročitajte i  Српски динар старији је него што можете и да претпоставите: Ево када је настао и како се користио код нас

Истраживања са Харварда су утврдила да људи који живе у великим градовима имају 12 посто већу стопу смртности него они који живе у областима где су им доступне зелене површине. Проучавања обављено на 110.000 жена показало је да оне које живе у урбанизованим областима имају већи ризик од рака и обољења дисахних органа. А оне које су живеле у зеленијем окружењу имале су 13 посто мању стопу смртности од рака, а 37 посто мању стопу смртности од обољења дисајних органа.

Pročitajte i  Сусрет Владете Јеротића и Црњанског - Двојица великана разговарали су о ЖЕНАМА, а писац је имао посебно УПОЗОРЕЊЕ за чувеног доктора

Истраживања показују да шетња или трчање природним зеленим површинама смањује депресију, бес и умор, а побољшава пажњу у односу на оне који шетају или трче у вештачком окружењу.На вама је сада да одлучите где желите да живите и да проводите више времена.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име