8 zlatnih pravila srećnih porodica: Koliko od ovih stvari vi primenjujete u vašem porodičnom životu?

0
776

8 zlatnih pravila srećnih porodica mogu vam pomoći da poboljšate svoj porodični život.

Kaže se da je za sreću potrebno jako malo, ali sudeći prema nekim istraživanjima, mnoge porodice ni to malo ne mogu da dostignu.

Porodica je stub temeljac svakoga čoveka, i svako od nas u životu teži da se ostvari kao roditelj, bračni partner i da se održava blagostanje, mir i sreća u okviru te tako važne zajednice, a evo i nekih “pravila” koji održavaju tu sreću!

BITI ZAJEDNO JE SREĆA

Za sve što želite da ispadne dobro potrebno je vaše ulaganje i prisustvo, tako i za porodicu! Treba se svakodnevno posvetiti određeno vreme upravo za ovu aktivnost, jel biti zajedno sa ljudima koje volite je sreća, tako da i pored posla nađite to tako dragoceno vreme za najmilije!

Pročitajte i  Sveti Pantelejmon: Čudotvorni iscelitelj čije se mošti nalaze i u Srbiji priziva se u posebnim prilikama

ZAJEDNIČKI OBROCI

Smatra se da porodice koje obeduju zajedno imaju jake veze, jer je i to vreme, vreme koje provedete sa najmilijima, a gore smo već napomenuli koliko biti zajedno i provoditi vreme sa najbližima je važno!

BRAK JE NA PRVOM MESTU

Brak mora biti primer ljubavi! Tako da jak i stabila odnos između suprižnika treba da je na prvom mestu, a ne deca! Često je takav odnos gde su deca na prvom mestu, opterećujući za decu jer ona takođe trebaju svoj prostor. A deca će se svakako jednog dana odseliti iz kuće.

PORODICA JE VAŽNIJA OD PRIJATELjA

Treba da se organizuju porodična druženja i igre u okviru porodice. Braća i sestre treba da se igraju zajedno a ne da zabavu traže van kuće. Treba da imaju i prijatelje svakako ali da je porodica bude na prvom mestu!

Pročitajte i  Otarasite se duvanskog dima za tren: 7 načina da vaša prostorija zamiriše

DECI NIJE POTREBNO PREVIŠE VANŠKOLSKIH  AKTIVNOSTI

Takođe nije dobro ni da dete nema nikakvih obaveza van škole, ali previše aktivnosti nije poželjno jel su deca onda često van kuće. Najbolje jesu neke zajedniče i porodične aktivnosti, kao što je vožnja biciklom,rolerima, ili plivanje.

NEMA VIKANjA NI SVAĐE PRED DECOM

Deci treba stabilnost, jer se tada nasigurnije osećaju, a u suprotno im pružate nestabilnost, izbegavajte svađe i dileme pred decom,a iako se dese pokušajte im objasniti zašto je tako

Pročitajte i  Žena sa najčudnijim imenom u Srbiji: Dobila ga je iz najtužnijeg razloga

RITUALI I NAVIKE SE STVARAJU VREMENOM

Ritual kao što je nedeljni ruča je poželjan, čak šta više trebao bi biti praksa svake porodice. Pored toga možete imati rituale kaoo što je zajedničko gledanje neke omiljene serije ili film petko uveče uz kokice ili picu. Treba da se ima nešto što vas povezuje i usrećuje kada ste zajedno

DOBRA KOMUNIKACIJA

Ovo je pa skoro da moženo reći najvažnija stavka jedne sreće porodice. Treba se o svemu pričati i uvek na tome insistirati. Deca treba da znaju da uvek mogu da se oslone na vas i da mogu, a i treba da vam pričaju sve svoje probleme, brige, ljubavi i dr.

Opanak

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime