Zoo vrt u Boru: Zabava za sve uzraste i savršeno mesto gde će vam dobrodošlicu poželeti 70 vrsta životinja i preko 130 jedinki

0
233

Grad Bor se nalazi u istočnom delu Srbije i spada u grupu najmlađih gradova naše zemlje. Krase ga mnoge lepote, kulturna znamenja i čarobna priroda.

U poslednjih nekoliko godina, važnu turističku atrakciju predstavlja Zoo vrt koji je počeo sa radom 2011. godine, a koji je smešten u samom srcu Bora.

Na svom početku vrt je imao oko 50 životinja i 60 jedinki, ali je za svo ovo vreme lepo napredovao i dostigao brojku od 70 životinja i nešto više od 130 jedinki.

Pročitajte i  Planina Stol kod Bora: Pravi prirodni raj za ljubitelje planinarenja i avanturističkih sportova

Borski zoo vrt je izgrađen na šumskoj površini od oko 2 hektara,  gde se pri tome jako vodilo računa da se mesto u što većoj meri sačuva u svom izvirnom obliku, kako bi životinje imale što prirodnije uslove.

Kada dođu hladni zimski dani, za sve životinje, a posebno Afričke, obezbeđeni su odgovarajući životni uslovi, kako ni jedna životinja ne bi imala bilo kakvih problema.

Par dvogrbih kamila koji je u zološki vrt pristigao 2018. godine, obezbedio je dolazak velikog broja posetilaca, koji su sa svih krajeva naše zemlje došli da baš njih vide.

Pročitajte i  Top 5 turističkih atrakcija koje obavezno morate posetiti u Boru: Upoznajte zanimljiva mesta i doživite nezaboravne trenutke

Ali je svakako, glavna zvezda borskog Zoo vrta prelepi Beli lav, koji mami uzdahe i simpatije svih posetilaca. Pored njega, ljubitelji životinja uživaju i u posmatranju drugih stanara kao što su: medved, zebre, ovce, majmuni, lame, antilope, krokodili i mnogi drugi.

Ovaj čarobni životinjski prostor je obogaćen i velikim brojem dopunskih objekata koji svim gostima nude komfor i bogate sadržaje čime njihov boravak u vrtu čine nezaboravnim.

Cena ulaznica:

  • Deca starija od 12 godina i drasle osobe plaćaju 100 dinara
  • Deca mlađa od 12 godina uz pratnju punoletne osobe ne plaćaju ulaz u vrt
Pročitajte i  Čemernik: Jedinstvena planina u Srbiji, bogata, ali na njoj je gotovo zamro život

Radno vreme Zoološkog vrta se razlikuje od godišnjeg doba i dužine dana, pa u skladu sa tim termini su sledeći:

  • decembar, januar, februar od 10:00 do 15:00
  • mart od 10:00 do 17:00
  • april od 10:00 do 19:00
  • maj, jun, jul, avgust od 10:00 do 20:00
  • septembar od 10:00 do 19:00
  • oktobar od 10:00 do 18:00
  • novembar od 10:00 do 17:00

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime