SEZONSKA ČORBA SA BUNDEVOM I ORASIMA: Vrlo jednostavna i ukusna čorba za ovo prelazno vreme

Potrebno je: Glavica crnog luka, ulje, so, biber, kasikica karija, 600 gr mesa bundeve, 100 gr mlevenih oraha, 1l supe od pilece kocke, 2,5dl mleka

bundeva

Priprema:

supa -bundevom

Izdinstati na malo ulja seckani luk u većem i dubljem tiganju, dodati so,biber i kari.

Potom ubaciti bundevu isečenu na kockice. Zaliti s malo vode, poklopiti i dinstati na tihoj vatri oko 20 minuta. Smesu iz tiganja pasirati u blenderu da se dobije krem pa umešati orahe. U kipeću supu od kocke polako dodati pire od bundeve, neprestano mešajući. Na kraju kuvanja doliti mleko i kuvati još pet minuta uz mešanje.

Servirati toplo. Prijatno!

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...