Замирисала јесен на печени кестен: Имамо сјајне савете како да их припремите у вашем дому

Највише га волимо печеног. Док шетамо јесењим улицама града у рукама пролазника често се могу видети фишеци пуни кестенова. Има неке романтике у тим јесењим шетњама, док газимо по мокром опалом лишћу, а читав град мирише и одзвања пуцкетањем кестења уличних продаваца.

Дивљи кестен није јестив, већ само домаћи!

kesten

Како на једноставан и лак начин испећи кестен у дому –

Потребни су вам свеже кестење и један нож. Да се не бисте посекли, узмите оштар рецкави нож за хлеб. Сваки кестен засеците по ширини, све док се љуска лепо не раствори.

Неко је више љубитељ кестен пиреа. А ево начина да направите и њега:

Скувајте 1 кг кестења у води и огулите их. С обзиром да се најбоље гуле док су још врући, држите их поклопљене у лонцу да што дуже остану топли.

kesten pire

Уситните огуљене кестене у пире. Налијте 500 мл млека, додајте 20 грама шећера и 25 мл рума па кувајте док кестење не упије млеко и док се све не прожме, мешајући. Ако вам се чини да је смеса прегуста додајте млека, а ако је преретка кувајте мало дуже.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...