Friday, February 7, 2025
NaslovnaZanimljivosti5 TRIKOVA ZA KUVANJE JAJA: Ove greške treba da izbegavate u spremanju

5 TRIKOVA ZA KUVANJE JAJA: Ove greške treba da izbegavate u spremanju

Iako se čini kao najlekša stvar na svetu, kuvanje jaja ipak zahteva da se obrti pažnja na neke sitnice.

1.Korišćenje pogrešne šerpe

Nikako ne pokušavajte da skuvate više jaja u maloj šerpi. Osim što se neka neće dobro skuvati, druga mogu da popucaju pod pritiskom.

jaja kuvana

 

2.Ne stavljajte sirova jaja u proključalu vodu

Ako mislite da ćete tako skratiti proces kuvanja, varate se. Pravilo je da jaja uvek kuvate u hladnoj vodi. Tako će temperatura podjednako rasti, jaja će se ravnomerno skuvati i neće pući.

3.Ne kuvajte sveža jaja

Tvrdo kuvana jaja mogu biti nezgodna za ljuštenje. Što su jaja starija, to će se lakše skidati ljuska sa njih.

jaja kuvana 2


4.Prekuvana jaja

Ovo može svakome da se desi, ali ukoliko ne želite da dobijete jaje koje izgleda nejestivo onda nikako nemojte da ga kuvate duže od 10 minuta.

5.Posle kuvanja operite jaja u hladnoj vodi

Kod jaja, ali i drugih namirnica proces kuvanja ne prestaje onog momenta kada sklonite šerpu sa šporeta. Ukoliko ne želite da prekuvate jaja, operite ih u hladnoj vodi odmah posle kuvanja.

kuvana jajaj

Stil

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments