5 TRIKOVA ZA KUVANJE JAJA: Ove greške treba da izbegavate u spremanju

Iako se čini kao najlekša stvar na svetu, kuvanje jaja ipak zahteva da se obrti pažnja na neke sitnice.

1.Korišćenje pogrešne šerpe

Nikako ne pokušavajte da skuvate više jaja u maloj šerpi. Osim što se neka neće dobro skuvati, druga mogu da popucaju pod pritiskom.

jaja kuvana

 

2.Ne stavljajte sirova jaja u proključalu vodu

Pročitajte i  Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ako mislite da ćete tako skratiti proces kuvanja, varate se. Pravilo je da jaja uvek kuvate u hladnoj vodi. Tako će temperatura podjednako rasti, jaja će se ravnomerno skuvati i neće pući.

3.Ne kuvajte sveža jaja

Tvrdo kuvana jaja mogu biti nezgodna za ljuštenje. Što su jaja starija, to će se lakše skidati ljuska sa njih.

Pročitajte i  Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

jaja kuvana 2


4.Prekuvana jaja

Ovo može svakome da se desi, ali ukoliko ne želite da dobijete jaje koje izgleda nejestivo onda nikako nemojte da ga kuvate duže od 10 minuta.

5.Posle kuvanja operite jaja u hladnoj vodi

Kod jaja, ali i drugih namirnica proces kuvanja ne prestaje onog momenta kada sklonite šerpu sa šporeta. Ukoliko ne želite da prekuvate jaja, operite ih u hladnoj vodi odmah posle kuvanja.

Pročitajte i  Из књиге "Болести душе" Николаја Пестова: Питања која ће вам открити да ли је ваше психичко здравље нарушено

kuvana jajaj

Stil

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...