Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана у свету, од давнина се прави у нашој Војводини.

Потрбни састојци:

Гу­шчи­ја џи­ге­ри­ца – 600 г; 300 г шам­пи­њо­на; 200 г све­же сла­ни­не; 0,5 дл ко­ња­ка; 0,5 дл цр­ве­ног ви­на; 0,5 дл бе­лог ви­на; со и за­чин­ско би­ље

Припрема:

Џи­ге­ри­цу ма­ри­ни­ра­ти 24 са­та у ма­ри­на­ди од ко­ња­ка, цр­ве­ног и бе­лог ви­на, пе­чур­ки, со­ли и за­чин­ског би­ља. Џи­ге­ри­цу из­ва­ди­ти из ма­ри­на­де, исе­ћи на коц­ке, а та­ко­ђе и сла­ни­ну. Про­пр­жи­ти нај­пре сла­ни­ну та­ко да по­там­ни, за­тим је из­ва­ди­ти, па на ис­тој ма­сти про­пр­жи­ти џи­ге­ри­цу та­ко да не из­гу­би бо­ју. Охла­ди­ти, по­со­ли­ти, по­би­бе­ри­ти, за­чи­ни­ти за­чин­ским би­љем. Све са­мле­ти 2 пу­та на ма­ши­ни за мле­ве­ње ме­са, а за­тим до­бро за­ме­си­ти с ко­ња­ком и оста­ви­ти по­кло­пље­но на хлад­ном ме­сту до слу­же­ња.

Pročitajte i  Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Слу­жи се као по­себ­но је­ло у хлад­ним по­слу­же­њи­ма уз пре­пе­чен хлеб и гу­шчи­ју маст.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...