Да би вас током целе године пратила срећа и благостање испоштујте ових 7 новогодишњих ритуала

Постоји много веровања како треба да се понашамо и шта ртреба да практикујемо у новогодишњој ноћи како би нас срећа пратила током целе године, пише Coolinarka.

У неким крајевима важи правило да се обавезно облачи црвени комад гардеробе или веша, како би имали среће током целе године, а негде се гардероба из истог разлога облачи наопако.

Ми вам представљамо 7 ритуала који ће вам у наредној години донети срећу и благостање.

 

nova-godina-3

1.Пољубите неког драгог у поноћ. То може бити и кућни љубимац ако сте сами за новогодишње вече. Никако немојте плакати јер то привлачи лошу срећу. Потрудите се да будете у добром расположењу.

Pročitajte i  Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

2.Не позајмљујте новац или драгоцене предмете. Уколико то урадите, значи да ћете исплаћивати новац током целе године. Попуните све новчанике новчаницама, јер то гарантује просперитет у новој години.

3.Верује се да уколико у поноћ поједете дванаест зрна грожђа, који симболизују дванаест месеци у години, током целе године имаћете среће, обиља и богатства. Уколико се одлучите за јабуке са медом, цела година ће вам бити слатка и хармонична.

4.Чишћење старог нереда и бацање свих непотребних ствари из куће ритуал је којег се многи придржавају. Генерално чишћење стана је пожељно како бисте се ослободили негативне и привукли позитивну енергију. Неки практикују обичај бацања старе метле, те куповине сасвим нове. То симболише чишћење прашине старе годину дана, како се она не би пренела у нову годину. Отворите врата у поноћ, на та начин пустићете све негативности из куће.

Pročitajte i  Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

5.Храна је често неизоставни део на многим новогодишњим прославама. Широм планете спремају се специјална јела, посебно намењена за нову годину. У неким деловима света људи спремају боранију или лећу, које како се верује доносе срећу. Поједини пеку посебне новогодишње колаче, који представљају кованице новца који ће донети напредак и срећу. Склоните сав оштри прибор за сечење, попут ножева, маказа или жилета. Сматра се да ови предмети могу исецкати срећу на више делова и донети несрећу.

Pročitajte i  Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

6.Многи Нову годину дочекују у породичним молитвама, у којима се изражава захвалност и љубав. Молитву треба читати од срца и са надом да ће она бити услишена. Потребно се фокусирати на оно што желите да вам донесе ново лето Господње.

7.Исплатите све рачуне и дугове како би позитивно и растерећено ушли у нову годину. На тај начин решићете се проблема из прошлости. Уколико нисте у стању да исплатите сва дуговања, уплатите макар симболичну цифру, као знак позитивне акције.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...