За оне који су ајвар већ спремили време је за ајвар – гибаницу: Укусно јело на традиционалан начин

Нема оног ко гибаницу не воли, а још ако сте тек завршили са припремом зимнице, тј. ајвара, ево идеалног начина да се засладите после напорног труда. Овај традиционални српски специјалитет највише се прави у сезони припреме ајвар – зимнице, али и током године, све док не нестане и последња тегла ајвара из шпајза.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Проверено, најбоља гибаница!

За ајвар  – гибаницу вам је потребно:

ajvar-gibanica

коре за гибаницу 500 g
главица црног лука 1 ком.
струк празилука 1 ком.
мешано млевено месо 0.5 g
мало сувог зачина
бибер
мања теглица ајвара
4 јајета
мало уља
мало киселе воде
2 павлаке
мало соли

Припрема:

Ситно исечен лук и празилук пропржити на мало уља. Додати млевено месо па све још мало пропржити. Пропржено месо помешати са ајваром.

Pročitajte i  Из књиге "Болести душе" Николаја Пестова: Питања која ће вам открити да ли је ваше психичко здравље нарушено

Ређати по две коре, сваку попрскати уљем и киселом водом, па сваку другу филовати.

Увити коре у ролну, ставити у подмазани плех, исећи на комаде па све прелити павлаком умућеном са јајима и мало соли.

Оставити да мало одстоји па пећи у загрејаној рерни на 200 степени.

Извор: Србију волимо

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...