За оне који су ајвар већ спремили време је за ајвар – гибаницу: Укусно јело на традиционалан начин

0
518

Нема оног ко гибаницу не воли, а још ако сте тек завршили са припремом зимнице, тј. ајвара, ево идеалног начина да се засладите после напорног труда. Овај традиционални српски специјалитет највише се прави у сезони припреме ајвар – зимнице, али и током године, све док не нестане и последња тегла ајвара из шпајза.

Проверено, најбоља гибаница!

Pročitajte i  Њене хитове и данас наручујемо по кафанама: Тужан живот певачице која је отпевала "На Ускрс сам се родила"

За ајвар  – гибаницу вам је потребно:

ajvar-gibanica

коре за гибаницу 500 g
главица црног лука 1 ком.
струк празилука 1 ком.
мешано млевено месо 0.5 g
мало сувог зачина
бибер
мања теглица ајвара
4 јајета
мало уља
мало киселе воде
2 павлаке
мало соли

Припрема:

Ситно исечен лук и празилук пропржити на мало уља. Додати млевено месо па све још мало пропржити. Пропржено месо помешати са ајваром.

Pročitajte i  Водич за уклањање најтврдокорнијих флека: 13 трикова који ће спасити уништену одећу, обућу, асесоаре или делове покућства

Ређати по две коре, сваку попрскати уљем и киселом водом, па сваку другу филовати.

Увити коре у ролну, ставити у подмазани плех, исећи на комаде па све прелити павлаком умућеном са јајима и мало соли.

Оставити да мало одстоји па пећи у загрејаној рерни на 200 степени.

Извор: Србију волимо

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име