AKO VAM SVEČARI PADAJU NA POSNI DAN EVO PREDLOGA ZA DOMAĆICE: Posna čokoladna torta idealna je poslastica za goste

0
2277

Posna čokoladna torta pravi se od tri kore i svi je obožavaju:

posna-cokoladna-torta

Sastojci:

Za sve tri kore potrebno vam je:
300 gr brašna
250 gr šećera
1 prašak za pecivo
3 kašike džema od kajsija (može i u zameni neki drugi)
300 ml kisele vode
prstohvat sode bikarbone
100 gr mlevenih oraha
4 kašike kakaoa

Krem:
200 gr posnog margarina
3 posna pudinga od vanile ili čokolade
1l vode
100 gr posne čokolade za kuvanje
3 kašike šećera
50 gr šećera u prahu

Još:
300 gr posnog šlaga,
kisela voda za mućenje šlaga

Pročitajte i  Беле бајадере са кокосом: Незаобилазни ситни колач који сви ОДМАХ ПОЈЕДУ!

Priprema:
Za koru sve sastojke umutiti.

U veliki pleh stavite prvo papir za pečenje i ulijte smesu za kore.
Nemojte samo posuti uljem i brašnom, jer se može zalepiti.

Pecite izmedju 20 i 25 minuta na 200 stepeni.

Pazite da ne prepečete koru! Kad je gotova kora je malo lepljiva.
Ako je slučajno prepečete, ivice će biti tvrde. No, i za to postoji rešenja i nije otišla mast u propast. Odsecite ivice i dobićete manju tortu, ali neće završiti u smeću.

Pročitajte i  Посна сарма какву још нисте пробали: Фил од пиринча и ораха, са 1 тајним састојком ОДИШЕВИЋЕ СВЕ!

cokoladna_torta_24512938

Za fil pomešajte šećer, puding, brašno i 200 ml vode i umutite. Ostatak stavite da provri.
Kad provri zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne, a zatim sklonite da se hladi.
Kada je fil mlak stavite u frižider da se dodatno ohladi i više stegne.

Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa im dodajte ohlađen puding. Sve to opet umutite.

Umutite i šlag sa hladnom kiselom vodom. Stavite 150 ml kisele vode, pa ako je pregusto dok mutite polako dodavajte više.

Pročitajte i  Кад кућа замирише: Рецепт за колач са јабукама и циметом

Biskvit presecite na tri uske trake jednake širine. Secite po široj strani.

Filovanje radite ovim redosledom – kora 1, fil od čokolade, šlag, kora 2, fil od čokolade, šlag, kora 3 i ostatak od fila i šlaga.

Za lakše filovanje tortu moćete slagati u uski kalup, držati u zamrzivaču nekoliko sati pa onda okrenuti.

Staviti u špajz, frižider ili neko hladno mesto.

Torta se najbolje servira kad je prvo držite pola sata na sobnoj temperaturi, pa onda sečete i služite.

Prijatno!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име