Ауто-Кабел удвостручује број запослених у Мионици: Немачка копанија отвара нова радна места

0
605

Немачка компанија Ауто-Кабел удвостручиће број запослених у својој фабрици у Мионици. Број радника у наредне три године ће се повећати са садашњих 300 на 600. Најава проширења погона и пословних пројеката најављена је на састанку руководства немачке компаније с председником општине Мионица Бобаном Јанковићем.

– Добра пословна клима је кључ развоја Мионице. Наши немачки партнери у Ауто-Кабелу планирају проширење погона и дуплирање броја запослених у наредне три године.То су одличне вести за Мионицу и Мионичане. Ауто-Кабел је највећи послодавац у нашој општини, који је од хладњаче без крова направио успешну фабрику која обезбеђује сигурну егзистенцију за огроман број мионичких породица. Имали смо добар разговор о плановима за развој које имају у овој фабрици, и најава проширења производње и повећање броја запослених представља значајну ствар за нашу општину – рекао је након сатанка у Ауто-Кабелу председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Ауто-Кабел у Србији послује од јануара 2019. године, а од децембра 2019. налази се у улици Милана Станишића бб у Мионици и тренутно запошљава 300 људи. Поред погона у Мионици  компанија послују и у: Сједињеним Америчким Државама, Мексику, Чешкој, Швајцарској, Француској, Кини и Немачкој. “Ауто-Кабел” сарађује са највећим произвођачима у ауто индустрији као што су Ауди, Опел, “BMW” и Мерцедес.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име