BEOGRAD SPADA U NAJOPASNIJE GRADOVE EVROPE: Korupcija, krađa i vandalizam

0
423

Američka konsultantska kompanija “Mercer” sprovela je istraživanje u kojim je gradovima najbolje živeti, ali i koji su gradovi najopasniji za život.

gej parada beograd
Beograd

Prema rezultatima, najopasniji gradovi Evrope su Kijev, Beograd i Sofija. Istraživanje je objavio nemački magazin “Bild”, a prvi na listi najopasnijih evropskih gradova našao se Kijev zbog velike korupcije, nasilnih protesta koji su se završili sa žrtvama, ali i čestih nereda na ulicama.
Zatim slede Beograd, Sofija, Bukurešt, Zagreb, Riga, Talin, Atina, Varšava i Budimpešta. Na listi se još nalaze i Belfast, Rim, Madrid, Milano, Barselona i na samom kraju Pariz.

U istraživanju se navodi da se na listi našla i Barselona prvenstveno zbog velikog porasta krađa pa je zbog toga dobila i nadimak “svetske prestonice lopova”.

Pročitajte i  Филмови о Исусу Христу: 6 најбољих остварења о животу и страдању Исусовом

pride beograd

Od gradova regiona, Beograd se našao na listi zbog, kako se navodi, visoke stope korupcije, krađa i vandalizma, kao i Zagreb gde najveći problem predstavlja visoka korupcija.
Na listi se ne nalaze drugi gradovi Balkana poput Sarajeva, Skoplja, Tirane i Ljubljane. Prema nemačkom Bildu, ocenjeno je 17 evropskih metropola i to po visini korupcije, stabilnosti, radu policije i pravosuđa i geopolitičkoj sigurnosti.

Pročitajte i  Ко је била најстарија српкиња која је преминула у 109. години: Надежда се дружила са Десанком Максимовић, није пила ни пушила

Izvor: Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име