Безбедност пешака на првом месту: У Мионици се асфалтира преко четири километара тротоара

0
141

Мионичке улице добијају ново, лепше лице. У више улица у ширем центру вароши почела је реконструкција тротоара. За нове тротоаре општина Мионица је уз подршку Владе Републике Србије издвојила 18,2  милиона динара. Радови су већ започети у Колубарској улици, а у наредном периоду извршиће се рехабилитација више од четири километра тротоара, чиме ће бити значајно унапређена безбедност пешака, али и улепшан и унапређен животни амбијент, како за становнике Мионице, тако и за туристе који у све већем броју долазе у родно место Живојина Мишића.

-Мионица тежи да постане један од туристичких центара овог краја. И зато улажемо у њен развој на сваком кораку. Започели смо рехабилитацију тротоара и верујем да ће ускоро бити завршена, а да ће Мионичани добити уређене улице. Захваљујући издвојеним средствима Владе Србије, отпочећемо прву фазу реконстукције централног парка у Мионици, а ускоро и радове на линијском парку уз реку Рибницу. У рехабилитацију тротара, прву фазу централног парка и  изградњу линијског парка издвојили смо више од 40 милиона динара. Мионица добија нови, модеран изглед, а самим тим  постаје и привлачније место за туристе. А свакако и најбитније, постаје боље место за живот Мионичана-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Pročitajte i  Мини макси лига 2021/2022: Велики број пријављених екипа међу којима су и девојчице

За само пет година у вароши Мионица реконструисане су две школе, спортска хала, Културни центар, изграђена теретана на отвореном. За изградњу топлане на биомасу издвојено је 138 милиона динара. Мионица је прва у Србији 2019. године пустила у рад овакву врсту топлане. Поред тога, улаже се у комуналану инфраструктуру, развија се друштвени живот, а број незапослених се смањује.

Pročitajte i  Свечана академија у Мионици у част Жарка Милановића: Најталентованији ученици на поклон добили виолине

-Огромна средства смо уложили у развој наше општине. И наставићемо да инвестирамо у бољи живот наших грађана. Очекују нас значајни инфраструктурни пројекти. За градњу пречистача отпадних вода и канализације издвојено је 1,2 милијарде динара, што представља и највећу инвестицију у нашој општини-додао је Јанковић.

Асфалтирање мионичких улица
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име