Краљевски бифтек садвора Немањића: Јело из 1290. године које је одушевило савремене мајсторе кулинарства

За време владавине Немањића од краљева Радослава и Милутина, преко цара Душана и последњег Уроша, кулинарство у Србији је у многим сегментима било испред европског. Рецепт који смо за вас издвојили датира из 1290. године и ссакупљен је у оквиру обимне грађе из живота на двору Немањића. Неки од рецепата су “оживели” у појединим ресторанима, лако се спремају, па вам предлажемо да и ви код куће припремите ово укусно средњовековно јело.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

У питању је јунећи бифтек на средњовековни, дворски начин.
Начин припреме: Од јунећег бифтека исеку се осредњи комадићи и потопе у расол од купуса да одстоје дан и ноћ. Изваде се, осуше и утрљају белим луком и маслиновим уљем. Тако маринирано месо се пече на жару. За то време, измешају се црно вино, мед, печурке и купине. Сос се пшеничним брашном повеже до средње густине и тиме се прелије испржено месо.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...