Лук обавезно прeпржити на рингли: Бистра војвођанка супа без које нема правог недељног ручка

Домаћа супа је део традиције, неизоставна за недељни ручак и пуна колагена.

Свака домаћица има свој рецепт а ми вам данас представљавамо како се прави права војвођанска супа по рецепту једне Војвођанке.

  • Пилеће месо – ситнеж (крилца, врат, леђа, џигерица, желудац, ногице…)
  • 300 гр јунетине (рибић)
  • 3 шаргарепе
  • 2 першуна
  • 2 паштрнака
  • 1 целер
  • 1 лук
  • мало першуновог, целеровог лишћа, свеже паприке, вегете, соли
  • 1 лист кеља (није обавезан, само ако га имате)
  • 2л воде
  • зачини

Поврће очистити, лук пресећи на пола и препржити на рингли (обавезно ставити на алу фолију, да не испрљате шпорет), целер пресећи на пола, а першун и паштрнак засећи (да лепше миришу).

Све састојке ставити у већи лонац, сем шаргарепе!

Додајте месо и налијте водом, зачините. Поклопите и куваје – у почетку на јачој ватри а кад прокључа смањите.
Кад прокључа, појавиће се пена на површини, обавезно је скините! Куватјте на благој ватри око један и по сат а онда додајтеи шаргарепу и кувајте још пола сата.

Да би супа била права домаћа, уместо домаћих резанаца или гриз кнедли, можете направити тарану (од 3 кашике брашна и једног жуманцета умесити чврсто тесто )
После два сaта кувања, цела кухиња мирише а супа је сигурно готова.

Процедите је и вратите на шпорет па када поново прокључа, додајте тарану (директно у супу, нарендати помоћу рибежа – ренде) и одмах искључити ринглу.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...