Luk obavezno prepržiti na ringli: Bistra vojvođanka supa bez koje nema pravog nedeljnog ručka

Domaća supa je deo tradicije, neizostavna za nedeljni ručak i puna kolagena.

Svaka domaćica ima svoj recept a mi vam danas predstavljavamo kako se pravi prava vojvođanska supa po receptu jedne Vojvođanke.

  • Pileće meso – sitnež (krilca, vrat, leđa, džigerica, želudac, nogice…)
  • 300 gr junetine (ribić)
  • 3 šargarepe
  • 2 peršuna
  • 2 paštrnaka
  • 1 celer
  • 1 luk
  • malo peršunovog, celerovog lišća, sveže paprike, vegete, soli
  • 1 list kelja (nije obavezan, samo ako ga imate)
  • 2l vode
  • začini

Povrće očistiti, luk preseći na pola i prepržiti na ringli (obavezno staviti na alu foliju, da ne isprljate šporet), celer preseći na pola, a peršun i paštrnak zaseći (da lepše mirišu).

Sve sastojke staviti u veći lonac, sem šargarepe!

Dodajte meso i nalijte vodom, začinite. Poklopite i kuvaje – u početku na jačoj vatri a kad proključa smanjite.
Kad proključa, pojaviće se pena na površini, obavezno je skinite! Kuvatjte na blagoj vatri oko jedan i po sat a onda dodajtei šargarepu i kuvajte još pola sata.

Da bi supa bila prava domaća, umesto domaćih rezanaca ili griz knedli, možete napraviti taranu (od 3 kašike brašna i jednog žumanceta umesiti čvrsto testo )
Posle dva sata kuvanja, cela kuhinja miriše a supa je sigurno gotova.

Procedite je i vratite na šporet pa kada ponovo proključa, dodajte taranu (direktno u supu, narendati pomoću ribeža – rende) i odmah isključiti ringlu.

Zemunska pijaca: Novi izgled, stari duh

Posle modernizacije pijaca „Palilula“, „Stari Merkator“, „Borča“ i „Beogradski...

Zakupite tezgu: Beogradske pijace objavile oglas za izdavanje u zakup pijačne opreme

Ovom prilikom obaveštavamo zainteresovana lica da je danas, 22....