“BOLJI ŽIVOT” 30 GODINA KASNIJE; Marko Nikolić i Svetlana Bojković: “Danas bi naš unuk živeo od naše penzije”

0
2409

Pre 30 godina, šestog januara 1987. godine, emitovana je prva epizoda najgledanije domaće serije “Bolji život”. Ova serija se po ko zna koji put reprizira i ovih dana, a dvoje glavnih glumaca, Svetlana Bojković i Marko Nikolić, govorili su za “Blic” šta bi danas rekli svojoj deci iz serije, da li su sanjali da će serija biti toliko živa i aktuelna i danas…

bolji život
Foto: Blic/printscreen video

Šta bi Emilija rekla suprugu Gigi Moravcu trideset godina kasnije?

Emilija: – Ha, ha, ha…

Giga: – Vidite, njoj je smešno…

Emilija: – Sada bi ova moja Emilija bila mnogo blaža nego u vreme kada smo snimali seriju. Ne bih ga ništa grdila.

bolji život

Giga: – Razmišljam kako bi naša ćerka Viki verovatno sa svojim doktorom kao i svi naši dobri doktori bila u nekom Abu Dabiju ili negde na zapadu. Saša bi se zbog ispropadalog preduzeća, verovatno, uvukao kod nas pošto smo u velikom stanu. Ali pitanje je da li bismo mi u tom stanu stanovali, da li bismo mogli da plaćamo tolike troškove nas dvoje. Ko zna kolike bi nam penzije bile. Jedino mi nije jasan Boba… On bi neki preokret napravio sigurno. Verovatno bi bio neki mangaš ili bi uspeo u nekom biznisu.

Bolji život

Emilija: Ili bi bio producent i snimao serije i filmove!

Kako bi izgledao vaš penzionerski život da se serija nastavila?

Emilija: Nama se na kraju serije pojavljuje unuk!

Giga: Taj naš unuk bi verovatno imao dvadeset i pet godina, najmanje. Bio bi glavni potrošač naših penzija, jer Srbija uglavnom živi od penzionera. Skoro da bismo mogli da imamo praunuka, ako bi on imao dvadeset pet godina. Doduše ove generacije sada to mnogo kasnije rade, ali ostala je ta misterija zašto Siniša nije hteo dalje da radi seriju.

Bolji život

Emilija: Ali mislim da ne treba da se snima nastavak. Sve bi to bilo nekako na silu.

Giga: Hteli su Slovenci da plate, ali nikada nije realizovano. Mada bi mogao da se napravi neki specijal. Siniša je maštovit čovek, uz pomoć drage supruge, našao bi neki način da naprave zanimljiv nastavak. Ako nas interesuje, mogu da zamislim tek koliko publiku interesuje šta je bilo posle. Ja sam bio za to da se ne nastavlja odmah, ali sada s ove distance, bog dao zdravlje, svi smo na okupu, bar ova uža porodica, pa bi bilo dobro da vidimo šta bi bilo. Da li bi taj unuk povukao na strica? Onda bi to sigurno bilo zanimljivo. Mene i dan-danas pitaju, je li Gigo šta radi Boba? Oni i dalje misle da je on mali.

Emilija: Poslednja scena koju smo snimali bila je ona kad mi na aerodromu pratimo ćerku Viki i zeta…

Tu je trebalo da se pojavi i Boris Dvornik, ali nije. Nedelju dana posle emitovanja poslednje epizode počeo je rat u Sloveniji.

bolji život

O tome šta je Boris Dvornik rekao Marku Nikoliću u svojoj odluci da se više ne pojavi u seriji, o tome zašto su lik Emilije Popadić u Srbiji doživljavali negativno, a u Hrvatskoj pozitivno… o tome da li je njena preljuba u seriji oproštena od strane publike i o eventualnom nastavku serije, pogledajte OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име