Брига о старима: Настављена обука за неговатеље у општини Мионица

0
244

 

За више од девет неговатеља у уторак, 6. априла почела је обука у Мионици у оквиру пројекта „Помоћ у кући“. Обуку ће спроводити НАЛЕД у сарадњи са општином Мионица и трајаће до 9 априла.

– Пројекат се показао као одличан. Имамо 38 корисника до сада. Захвалан сам НАЛЕД-у и ГИЗ-у на успешној сарадњи. Општина Мионица брине о најстаријим суграђанима. То нам је дужност. Наши родитељи, баке и деке су нас одгајили и морамо водити рачуна о њима – рекао је Бобан Јанковић.

Pročitajte i  Важан дан за будуће школарце: Будући прваци у посети председнику општине Мионица

Средином јануара ове године одржана је слична обука коју је спроводио ГИЗ, такође у Мионици.

Одлуком о буџету, општина Мионица је определила  више од 23 милиона динара за социјална давања.

Пројекат „Помоћ у кући“ намењен је старим и инвалидним лицима. За све додатне информације, грађани се могу обратити Канцеларији у Мионици, на адреси Јове Алексића број 12. сваког радног дана од 08-12 часова.

Pročitajte i  Општина Мионица потписала документ о продужењу пројекта од велике важности: „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“

Национална алијанса за локално економски развој (НАЛЕД) и Немачка развојна агенција (ГИЗ) су општини Мионица  кроз спровођење овог пројекта донирали више од 8000 маски и заштитних рукавица. Такође, добијено је и 368 визира, 188 литара алкохола, 360 литара хлорина, апарати за мерење шећера и крвног притиска, као и пратећу опрему за неговатеље.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име