Брза кафанска погача: Мекана и укусна, готова за 20 минута

Потребни састојци:

20 г квасца
1  чаша од јогурта топле воде
1 кашичица соли
1 кашичица шећера
2 кашике уља
око 300-310 г брашна

Припрема:

1. Од свих наведених састојака умесите мекано и лепо тесто. Одмах га пребаците на радну површину, обликујте лопту рукама и онда је спљоштите правећи погачу, длановима притискајте нежно док не добијете жељену дебљину. Требало би да буде танка, али не превише, у току печења ће још да нарасте.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Пребаците је на папир у тепсију и још мало длановима развуците до обода тепсије.

Избоцкајте је виљушком, направите неку шару по жељи.

2. Одмах затим укључите рерну на 250 степени, чим се загреје, значи после неких 15 минута ставите погачу да се пече.

Чим се мало запече смањите температуру на 180 и допеците је до краја. Укупно време печења је 15-највише 20 минута.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Када буде готова, извадите је из тепсије, попрскајте је водом, увијте у чисту крпу  оставите да се мало охлади.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...