Бундевара са циметом: Рецепт за посну слатку питу коју морате пробати

За питу бундевару потребно вам је:

800 гр танких кора за питу,
1 кг бундеве,
ванилин шећер по жељи,
цимет по укусу,
3 кашике уља,
шећер,
шећер у праху.

Припрема:

Продинстајте очишћену и изрендану бундеву са три кашике уља и шећером на умереној температури. Поређајте по три коре на радној површини и сваку попрскајте мешавином уља и воде. Затим их одозго нафилујте филом од бундеве, поспите циметом по жељи, уролајте и поређајте у науљан плех. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 30 минута, док пита не поприми златкасту боју. Kада пита буде готова и мало прохлађена, поспите је шећером у прахи, исеците на парчиће и послужите.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...