Данас вам представљамо рецепт за савршено пециво са севера Бачке. Идеално је за доручак, вечеру, ужину или неку другу прилику када желите да обрадујете децу или да се засладите.
Назив “буњевачки листићи” потиче од Буњеваца, национална мањине, који живе у Суботици, Сомбору и у јужној Угарској, све до Баје. Буњевци негују свој језик, културу и обичаје. Најпознатији Буњевац са наших простора је певач Звонко Богдан.
Рецепт за “Буњевачке листиће”
Потребни састојци:
- 1 јаје
- 50 гр свињске масти или пола паковања маргарина
- 100 гр шећера
- 350 гр брашна
- 1 пециво
- 100 мл млаког млека
- шећер у праху за посипање
Поступак:
- Замесити све састојке.
2. Развуците кору што тање. Исеците на облике по вашој жељи и сваки комад засеците по средини (као на слици)
3. Пржите на врелом уљу, кратко са обе стране
4. Готове листиће оцедите на кухињском убрусу и поспите шећером у праху.