Tradicionalna uzlivanca: Starinsko jelo koje su pravile domaćice sa vojvođanskih salaša

Uzlivancu je tradicionalno jelo Bunjevaca koju rado prave i ostali narodi po salašima, selima i gradovima severne i zapadne Vojvodine. Jelo je verovatno dobilo ime po načinu pripreme- uzlivanjem.

Potrebni sastojci:

– 3 srednja krompira

Za testo:

  • 3 jaja
  • 300g oštrog brašna
  • 2 dl mleka
  • 2 dl mineralne vode
  • 2 dl ulja
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
Pročitajte i  Beogradske pijace: Objavljen oglas za zakup tezgi, rashladnih vitrina i bokseva

– 300g kisele pavlake

– ulje za premazivanje pleha

  1. Iseći krompire na tanke ploške. Od navedenih sastojaka testo umutite mikserom, uvek gledajte da vam je ta smesa gušća nego kao kada je pripremate za palačinke.

2. Nauljite pleh, sipajte izmućenu smesu i složite krompir ali tako da ga ugurate na dno pleha. Kada ste sve poslagali, sa malom kašičicom dodajte grumenove kisele pavlake.

Pročitajte i  Beogradske pijace: Objavljen oglas za zakup tezgi, rashladnih vitrina i bokseva

3. Stavite da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 30-35 minuta. Gotovo je kada blago porumeni.

Pridružite se timu uspešnih: Objavljen oglas za zakup lokala na beogradskim pijacama

JKP “Beogradske pijace” sa zadovoljstvom obaveštava zainteresovana fizička i pravna...

Beogradske pijace: Objavljen oglas za zakup tezgi, rashladnih vitrina i bokseva

JKP “Beogradske pijace” sa zadovoljstvom obaveštava zainteresovane proizvođače i preduzetnike...

Pijace rado posećuju deca: Zdrave navike i zabava za najmlađe

Zdrava ishrana utiče na pravilan razvoj dece, ali i...

Čudesna isceljenja koja su se dogodila pred moštima Svetog Vasilija

Sva čuda koja se događaju u Ostrogu monasi brižljivo...