Бурна љубав Емира Кустурице: Посрећило му се тек из ЧЕТВРТОГ ПУТА, своју жену је оставио, па хтео да БИЈЕ ЊЕНЕ УДВАРАЧЕ!

0
643
Фото: Јутјуб/принтскрин

О супрузи Емира Kустурице не зна се много, осим да се зове Маја и да је у складном браку са сценаристом и редитељем пуне четири деценије, са којим има двоје деце, сина Стрибора и ћерку Дуњу.

Маја се ретко кад појављује у јавности. Имали смо прилику да је видимо на цревном тепиху у друштву супруга тек неколико пута.

О свом приватном животу Kустурица ретко прича, али је на недавно одржаном самиту на Златибору под називом “Отворени свет”, присутним студентима открио неке до сада непознате детаље из свог пиватног живота. Том приликом је открио како се оженио са Мајом која је тада важила за једну од најлепших девојака у Сарајеву.

– Забављали смо се једно време и пред мој одлазак у Праг на студије решио сам да раскинем са њом. Сложио сам јој неку причу, чак сам јој рекао како имам и другу девојку, и она је у сузама отишла. Након тога спаковао сам се и отпутовао у Праг на студије – започео је Kустурица своју причу.

Kако живат некад пише романе доказ је и то да је после неколико месеци у Прагу на улици случајно срео сарајевског шанера који му је рекао да око његове Маје “облећу” момци и да би можда могао да остане без ње.

Pročitajte i  МИЛУН И МАРА ЖИВЕ ПОТПУНО САМИ У ПЛАНИНИ: Немају телевизор, клима је сурова, а од тешког рада не беже

– Једну ноћ пред крај прве године у Прагу срећем шанера Перу који ме изводи на вечеру и прича ми како ћу изгубити Мају. Баш сутрадан нама студентима приказивао се најбољи филм свих времена, Фелинијев “Амакрод”, и ја сам био у дилеми – да ли да останем и гледам филм или да одем у Сарајево? Ујутру сам ухватио воз и преко Хоргоша, Београда и Загреба увече стигао у Сарајево – испричао је Емир, али тада није успео да види Мају.

– После 2 дана у Сарајеву враћам се у Праг и на факултету ме затиче обавештење: “Због огромног интересовања “Амакорд” се приказује још једном. Одем у пројекциону салу, седнем у први ред и заспим већ после прве сцене. Сви су ме гледали с подозрењем – присетио се Kустурица.

Наредног викенда се поново упутио за Сарајево међутим тамо је сазнао да је Маја на Јахорини, али то га није спречило да оде да је потражи.

– У међувремену сам се чуо са шанером Пером који ми говори да Маја има другог момка и ја опет одем пут Сарајева, где сазнајем да се забавља са сином Бебе Селимовића. Узео сам ауто од оца и са неколико другова отишао на Јахорину, али Мају нисам видео. Поново се преко Загреба, Београда и Хоргоша враћам у Праг, где на огласној табли затичем обавештење: “Због огромног, огромног интересовања “Амакорд” се приказује још једном”. Поново одлазим у биоскоп и опет заспим после прве сцене. Kолеге су ме гледале као да нисам нормалан – рекао је Емир.

Pročitajte i  Тулумбе по старом босанском рецепту: Мекан и сочан успеће баш свакој домаћици

Следећег викенда Kустурица је опет сео у воз за Сарајево у нади да ће овај пут имати више успеха.

– У возу сам био са неким Бугарима, ошугао сам се од главе до пете и након што ме је мајка измазала неком машћу одлазим да тражим Мају, али опет је нисам видео. Тад сам сазнао да се и даље забавља са сином Бебе Лончар. По повратку у Праг дочекује ме ново обавештење: “Због незапамћеног интересовања Фелинијев “Амакорд” се приказује још једном”. Ја опет одем у биоскоп и, наравно, заспим после прве сцене. Поједине моје колеге Пољаци нису хтели са мном више да разговарају, звали су ме балкански дивљак јер нисам испоштовао остварење филмског мага као што је Фелини – причао је Kуста док су га студенти слушали без даха.

Pročitajte i  Село у Србији јединствено у целом свету: Прича о најнеобичнијем месту од камена на Старој планини, које је одолело вековима

Тек наредног лета је коначно успео да се поново види са Мајом.

– Сели смо да попијемо кафу и онда ме је упитала: “Да ли си чуо да је Фелини направио један диван филм, да ли си гледао “Амакорд”?. Ја онако као успут кажем: “Ма, ко није?”. Те исте године нас двоје смо у сарајевском биоскопу Романија гледали Фелинијев “Амакорд”, а венчали смо се месец дана касније. Шта сам хтео да вам кажем овом причом – човек увек треба да да предност животу, а не фикцији – закључио је чувени редитељ.

Занимљив је податак да су Маја и Емир Kустурица 2015. године одликовани медаљом покровитеља супружничке љубави и породичне среће „Свети Петар и Февронија“, која се додељује брачним паровима који су заједно најмање 25 година. Медаља и плакета уручени су им у „Руском дому“ у Београду, а добили су их на иницијативу становника града Мурома, коју је подржала Светлана Медведева, супруга тадашњег председника Русије.

Извор: Курир.рс

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име