Burna ljubav Emira Kusturice: Posrećilo mu se tek iz ČETVRTOG PUTA, svoju ženu je ostavio, pa hteo da BIJE NjENE UDVARAČE!

O supruzi Emira Kusturice ne zna se mnogo, osim da se zove Maja i da je u skladnom braku sa scenaristom i rediteljem pune četiri decenije, sa kojim ima dvoje dece, sina Stribora i ćerku Dunju.

Maja se retko kad pojavljuje u javnosti. Imali smo priliku da je vidimo na crevnom tepihu u društvu supruga tek nekoliko puta.

O svom privatnom životu Kusturica retko priča, ali je na nedavno održanom samitu na Zlatiboru pod nazivom “Otvoreni svet”, prisutnim studentima otkrio neke do sada nepoznate detalje iz svog pivatnog života. Tom prilikom je otkrio kako se oženio sa Majom koja je tada važila za jednu od najlepših devojaka u Sarajevu.

– Zabavljali smo se jedno vreme i pred moj odlazak u Prag na studije rešio sam da raskinem sa njom. Složio sam joj neku priču, čak sam joj rekao kako imam i drugu devojku, i ona je u suzama otišla. Nakon toga spakovao sam se i otputovao u Prag na studije – započeo je Kusturica svoju priču.

Kako živat nekad piše romane dokaz je i to da je posle nekoliko meseci u Pragu na ulici slučajno sreo sarajevskog šanera koji mu je rekao da oko njegove Maje “obleću” momci i da bi možda mogao da ostane bez nje.

Pročitajte i  Radost za žene: Prolećno cveće koje će vam ulepšati baštu i terasu

– Jednu noć pred kraj prve godine u Pragu srećem šanera Peru koji me izvodi na večeru i priča mi kako ću izgubiti Maju. Baš sutradan nama studentima prikazivao se najbolji film svih vremena, Felinijev “Amakrod”, i ja sam bio u dilemi – da li da ostanem i gledam film ili da odem u Sarajevo? Ujutru sam uhvatio voz i preko Horgoša, Beograda i Zagreba uveče stigao u Sarajevo – ispričao je Emir, ali tada nije uspeo da vidi Maju.

– Posle 2 dana u Sarajevu vraćam se u Prag i na fakultetu me zatiče obaveštenje: “Zbog ogromnog interesovanja “Amakord” se prikazuje još jednom. Odem u projekcionu salu, sednem u prvi red i zaspim već posle prve scene. Svi su me gledali s podozrenjem – prisetio se Kusturica.

Narednog vikenda se ponovo uputio za Sarajevo međutim tamo je saznao da je Maja na Jahorini, ali to ga nije sprečilo da ode da je potraži.

– U međuvremenu sam se čuo sa šanerom Perom koji mi govori da Maja ima drugog momka i ja opet odem put Sarajeva, gde saznajem da se zabavlja sa sinom Bebe Selimovića. Uzeo sam auto od oca i sa nekoliko drugova otišao na Jahorinu, ali Maju nisam video. Ponovo se preko Zagreba, Beograda i Horgoša vraćam u Prag, gde na oglasnoj tabli zatičem obaveštenje: “Zbog ogromnog, ogromnog interesovanja “Amakord” se prikazuje još jednom”. Ponovo odlazim u bioskop i opet zaspim posle prve scene. Kolege su me gledale kao da nisam normalan – rekao je Emir.

Pročitajte i  Sa manastirske trpeze: Posne makarone sa tunjevinom gotove za desetak minuta

Sledećeg vikenda Kusturica je opet seo u voz za Sarajevo u nadi da će ovaj put imati više uspeha.

– U vozu sam bio sa nekim Bugarima, ošugao sam se od glave do pete i nakon što me je majka izmazala nekom mašću odlazim da tražim Maju, ali opet je nisam video. Tad sam saznao da se i dalje zabavlja sa sinom Bebe Lončar. Po povratku u Prag dočekuje me novo obaveštenje: “Zbog nezapamćenog interesovanja Felinijev “Amakord” se prikazuje još jednom”. Ja opet odem u bioskop i, naravno, zaspim posle prve scene. Pojedine moje kolege Poljaci nisu hteli sa mnom više da razgovaraju, zvali su me balkanski divljak jer nisam ispoštovao ostvarenje filmskog maga kao što je Felini – pričao je Kusta dok su ga studenti slušali bez daha.

Pročitajte i  Radost za žene: Prolećno cveće koje će vam ulepšati baštu i terasu

Tek narednog leta je konačno uspeo da se ponovo vidi sa Majom.

– Seli smo da popijemo kafu i onda me je upitala: “Da li si čuo da je Felini napravio jedan divan film, da li si gledao “Amakord”?. Ja onako kao usput kažem: “Ma, ko nije?”. Te iste godine nas dvoje smo u sarajevskom bioskopu Romanija gledali Felinijev “Amakord”, a venčali smo se mesec dana kasnije. Šta sam hteo da vam kažem ovom pričom – čovek uvek treba da da prednost životu, a ne fikciji – zaključio je čuveni reditelj.

Zanimljiv je podatak da su Maja i Emir Kusturica 2015. godine odlikovani medaljom pokrovitelja supružničke ljubavi i porodične sreće „Sveti Petar i Fevronija“, koja se dodeljuje bračnim parovima koji su zajedno najmanje 25 godina. Medalja i plaketa uručeni su im u „Ruskom domu“ u Beogradu, a dobili su ih na inicijativu stanovnika grada Muroma, koju je podržala Svetlana Medvedeva, supruga tadašnjeg predsednika Rusije.

Izvor: Kurir.rs