Deca istraživala delove Botaničke bašte, usput odgonetnuli sve zadatke i uspešno rešili izazove koje su im zadali stručnjaci

Edukativno- zabavna radionica “Skrivena blaga botanike”, namenjena starijim osnovcima, održana je prošle subote u Institutu za botaniku i Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

U ovoj oazi, u kojoj se, inače, gaji čak 2.000 biljnih vrsta iz čitavog sveta, deca od 6. do 8. razreda osnovne škole na kreativan i zanimljiv način upoznala su neke od autohtonih drvenastih biljaka i imali priliku da zasade seme iz koga će iznići drvo.


Dvadesetak dece bilo je više nego podstaknuto da na osnovu prethodne priče stručnjaka iz Botaničke bašte rešavaju zadatke koje su od njih dobili.
Druženje u prirodi bilo je veoma inspirativno za školarce, uspešno su odgonetnuli sve izazove, upoznali skrivene dragulje botanike, a potom, primenom savremenih tehnologija, aplikacija i programa otkrili detalje i zanimljivosti o endemičnim i reliktnim vrstama biljaka. U toku dva sata radionice osnovci su se upoznali sa svim benefitima zdrave životne sredine.


Radionicu za školarce na temu značaja očuvanja životne sredine i odgovornog ponašanja svakog pojedinca u okviru projekta „Beogradska ekolucija, koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za zaštitu životne sredine organizovali su udruženje „Amikus“ u saradnji sa kompanijom „Adria Media Group“.

 

Grad Beograd, Gradska uprava
Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Zemunska pijaca: Novi izgled, stari duh

Posle modernizacije pijaca „Palilula“, „Stari Merkator“, „Borča“ i „Beogradski...

Zakupite tezgu: Beogradske pijace objavile oglas za izdavanje u zakup pijačne opreme

Ovom prilikom obaveštavamo zainteresovana lica da je danas, 22....