Деца истраживала делове Ботаничке баште, успут одгонетнули све задатке и успешно решили изазове које су им задали стручњаци

0
141
Радионица за децу у Ботаничкој башти у оквиру пројекта "Београдска еколуција"

Едукативно- забавна радионица “Скривена блага ботанике”, намењена старијим основцима, одржана је прошле суботе у Институту за ботанику и Ботаничкој башти “Јевремовац”.

У овој оази, у којој се, иначе, гаји чак 2.000 биљних врста из читавог света, деца од 6. до 8. разреда основне школе на креативан и занимљив начин упознала су неке од аутохтоних дрвенастих биљака и имали прилику да засаде семе из кога ће изнићи дрво.


Двадесетак деце било је више него подстакнуто да на основу претходне приче стручњака из Ботаничке баште решавају задатке које су од њих добили.
Дружење у природи било је веома инспиративно за школарце, успешно су одгонетнули све изазове, упознали скривене драгуље ботанике, а потом, применом савремених технологија, апликација и програма открили детаље и занимљивости о ендемичним и реликтним врстама биљака. У току два сата радионице основци су се упознали са свим бенефитима здраве животне средине.


Радионицу за школарце на тему значаја очувања животне средине и одговорног понашања сваког појединца у оквиру пројекта „Београдска еколуција, који се суфинансира средствима из буџета Града Београда, Градске управе града Београда, Секретаријата за заштиту животне средине организовали су удружење „Амикус“ у сарадњи са компанијом „Adria Media Group“.

 

Град Београд, Градска управа
Секретаријат за заштиту животне средине

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име