ČOKOLADNA TORTA: Recept za univerzalnu poslasticu koju ćete obožavati

Potrebne su 2 kore, za svaku koru treba: 4 jaja, 4 kašike sećera, 4 kašike brašna, prašak za pecivo,  1 kašika kakao

Preliv za kore: 1 dl mleka, pola kašike kakaa i malo ruma,

Fil: 500ml slatke pavlake, 200gr čokolade za kuvanje, 200gr mlečne čokolade

cokoladna_torta_24512938

Priprema:

Potrebne su dve kore za ovu tortu, možete da ispečete jednu sa svim sastojcima pa  daje prepolovite ili svaku posebno. Kore kada se ispeku treba da se prohlade i zatim da se preliju sa prelivom. Dok pečete kore možete da stavite čokoladu da se topi  u slatkoj pavlaci, ovo treba da radite na slabijoj vatri, nikako da vrija. Kada se čokolada dobro otopi ostaviti fil da se dobro prohladi. Kada se prohladi veći deo fila staviti izmedju kora, a ostatkom premaza tortu preko i ukrasiti po zelji.cokoladna-torta-kafom

Prijatno!

Zemunska pijaca: Novi izgled, stari duh

Posle modernizacije pijaca „Palilula“, „Stari Merkator“, „Borča“ i „Beogradski...

Zakupite tezgu: Beogradske pijace objavile oglas za izdavanje u zakup pijačne opreme

Ovom prilikom obaveštavamo zainteresovana lica da je danas, 22....